Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πανικός» λόγω mega ships

4 triple-e

«Κατάσταση πανικού» φωτογραφίζουν στοιχεία αναλύσεων που έχουν εστιάσει το τελευταίο διάστημα στις κινήσεις των μεγάλων ανά τον κόσμο λιμένων με την εμφάνιση των mega ships του τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Τα πλοία με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες αλλά και το θέμα της αναβάθμισης των αυτοματισμών έχουν στρεσάρει τα υψηλόβαθμα στελέχη που αναζητούν λύσεις στα προβλήματα που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους απειλώντας την «αξιοπιστία» των λιμένων έναντι των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Μετά την Βόρεια Ευρώπη που βίωσε πρώτη τα προβλήματα των πολύωρων καθυστερήσεων ήρθε η ώρα των Αμερικανικών λιμένων. Με βάση τα στοιχεία το αμέσως προσεχές διάστημα θα επιχειρηθούν αναδιαρθρώσεις σε σχεδιασμούς εξυπηρέτησης, αναβαθμίσεις συστημάτων πληροφορικής αλλά και συστημάτων διαχείρισης των φορτίων μέχρι και των εξοπλιστικών προγραμμάτων όπου αυτά υπήρχαν. Ωστόσο τα στελέχη των λιμένων έχουν βρεθεί σε προβληματισμό για την έκταση των αλλαγών που θα πρέπει να επιφέρουν και το κόστος τους που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Και μάλιστα σε περίοδο όπου ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για την δυνατότητα ναυπήγησης μεγαλύτερων σε μεταφορική ικανότητα (TEU's) πλοίων.

Γεγονός που αποτελεί αστάθμητο παράγοντα όπως επίσης αστάθμητο παράγοντα αποτελούν τα σέρβις που θα ανακοινώσουν από τα μέσα του επόμενου μήνα οι μεγάλες «συμμαχίες».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter