Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αεροπορικώς... χριστουγεννιάτικα

containers-boxes-port

«Το καλό το παλικάρι...». Ναι και όμως συμβαίνει και αυτό, καθώς ναυτιλιακές εταιρείες με προσεγγίσεις στα αμερικανικά λιμάνια κατευθύνουν μέσω αεροπορικών εταιρειών cargo μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων, μεταξύ των οποίων και χριστουγεννιάτικα σε μια προσπάθεια όπως σημειώνει η Drewry να αποφύγουν τις πολύωρες καθυστερήσεις που σημειώνονται στα αμερικανικά λιμάνια το τελευταίο διάστημα.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες συμμαχίες έχουν κάνει εκτροπές δρομολογίων έως και επιστροφές μέχρι και τη Βόρεια Ευρώπης, καθώς όπως προαναφέρθηκε σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις οι οποίες στοιχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στα πλοία σε περιπτώσεις πολύωρων αναμονών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η επιλογή της αερομεταφοράς δεν διαμορφώνει κέρδος για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις αφού αυτή τη εποχή οι αερομεταφορές, λόγω και της περιόδου των Χριστουγέννων, βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία ζήτησης αλλά διασώζουν την αξιοπιστία τους έναντι τω πελατών τους στις παραδόσεις των εμπορευμάτων εκεί που πρέπει και τη ώρα που πρέπει.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχουν αποδυθεί σε αγώνα βελτίωσης της αξιοπιστίας τους καθώς στοιχεία μελετών που είδαν το φως της δημοσιότητας εμφάνιζαν στις καλύτερες των περιπτώσεων ένα ποσοστό της τάξης του 70-75% .

Δηλαδή απόστασης που απέχει πολύ από το ποθητό 85-95%.

Στόχος, ο οποίος εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί για τις ναυτιλιακές εταιρείες με τις αναδιατάξεις των στόλων τους λόγω συμμαχιών αν και αναλυτές το θεωρούν απίθανο αφού τα μεγάλα λιμάνια αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους αυξημένους όγκους εμπορευματοκιβωτίων που κομίζουν τα μεγάλα πλοία της κατηγορίας σε μεταφορικές ικανότητες τα οποία και το 2015 θα αυξηθούν, καθώς είναι προγραμματισμένα να πέσουν στο νερό πολλές νεότευκτες μονάδες με μεγάλη δυναμικότητα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter