Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ιταλία: Σιδηροδρομικές επενδύσεις με μέλλον

386552

Στα μέσα Δεκεμβρίου σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του τομέα των συνδυασμένων μεταφορών εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί project που αναφέρονται στην αξιοποίηση των σιδηροδρομικών υποδομών με τη δρομολόγηση υπέρ-ταχέων εμπορικών συρμών. Στόχος των project παραμένει η ελάφρυνση των αυτοκινητοδρόμων από ένα μεγάλο όγκο εμπορευματοκιβωτίων που μπορούν να εφ ενός να διακινηθούν μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου και αφ ετέρου να υπάρξει αποτελεσματικότερη διασύνδεση των λιμένων με μέτωπο στην Αδριατική στο άξονα Μιλάνου, Νάπολης, Μπάρι, Γένοβας με «ημερήσιες» εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Οι εξελίξεις, πάντα κατά τις ίδιες πηγές αποτελούν εξέλιξη μία γενικευμένης προσπάθειας των Ιταλικών λιμανιών να «φρεσκάρουν» το ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου με προφανή στόχο οι ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αλλά και οι «συμμαχίες» του τομέα να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την παρουσία τους στα Ιταλικά λιμάνια.

Ανάλογη προσπάθεια εξελίσσεται και στη Γαλλία ενώ ο Πειραιάς ελέω του δημοσιεύματος του Bloomberg για την χρήση των εγκαταστάσεων της PCT SA (COSCO) από άλλη μία εταιρία υψηλής τεχνολογίας για διασπορά των εμπορευμάτων της στην ΕΕ και όχι μόνο, βρέθηκε στο προσκήνιο.

Να σημειωθεί ότι κύκλοι των χρηστών των ελληνικών λιμενικών εγκαταστάσεων παρατηρούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις σε Ιταλία και Γαλλία σημειώνοντας ότι τα ελληνικά λιμάνια που διαθέτουν σιδηροδρομική κάλυψη διατηρούν το επενδυτικό ενδιαφέρον υπό μία προϋπόθεση. Να αξιοποιηθεί- εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς η περίπτωση της διασύνδεσης του λιμανιού του Πειραιά και των ωφελειών που προέκυψαν είναι κραυγαλέα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter