Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις σε αμερικανικά λιμάνια

Houston Ship Channel Barbours Cut

Ορατό είναι το ενδεχόμενο «να μείνει αρόδο ο άγιος Βασίλης» στα αμερικανικά λιμάνια αν δεν υπάρξει ομαλή εξέλιξη σε διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ συνδικαλιστικών φορέων λιμενεργατών και λιμένων της Δυτικής ακτής περί του καθεστώτος απασχόλησης και για τις οποίες σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ δεν υπήρξε κάποια τοποθέτηση από τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο έξι γερουσιαστές έχουν αποστείλει, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, ανοικτή επιστολή και στις δύο πλευρές με στόχο να επέλθει συμφωνία ώστε να μην ζημιωθεί η αμερικανική οικονομία. Μόλις πρόσφατα είχε υπολογιστεί ότι από τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών οι ζημιές στην αμερικανική οικονομία από τις αρρυθμίες στα λιμάνια της δυτικής ακτής θα προκαλούσε απώλειες σε ημερήσια βάση της τάξης των 2 δις δολαρίων.

Μερίδα των αμερικανικών μμε διατηρούν εστιασμένο το ενδιαφέρον στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων ενώ έχουν καταγράψει και τους «φόβους» για τις επιπτώσεις κινητοποιήσεων σε μία περίοδο όπου κατά παράδοση συμβαίνουν εισαγωγές εποχικών- χριστουγεννιάτικων ειδών και όχι μόνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter