Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Άναψαν κόκκινο» οι Γερμανοί μηχανοδηγοί

mixanodisoi-germania-11

Άνω κάτω οι επιβατικές αλλά κυρίως οι εμπορευματικές μεταφορές μέσω του Γερμανικού σιδηροδρομικού δικτύου για ένα τετραήμερο, καθώς οι Γερμανοί μηχανοδηγοί μέλη του GDL διεκδικούν αύξηση μισθών κατά 5% και μείωση του ωραρίου των μηχανοδηγών κατά 2 ώρες εβδομαδιαίως.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το GDL σήμερα θα διακοπούν και τα εμπορικά δρομολόγια κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα Γερμανικά εμπορικά λιμάνια τα οποία κατά κόρον εξυπηρετούνται από το σιδηροδρομικό δίκτυο για την διακίνηση, από και προς, εμπορευματοκιβωτίων.

Οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι είτε στις επιβατικές είτε στις εμπορικές μεταφορές, διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο στις μεταφορές της χώρας ιδιαίτερα δε στο σύστημα των συνδυασμένων μεταφορών της γεγονός που καθιστά την κίνηση του GDL αποφασιστικής σημασίας και ισχυρό μοχλό πίεσης στη Γερμανική κυβέρνηση να αποφασίσει σχετικά . Αιτία της τετραήμερης κινητοποίησης το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μεταξύ των ενώσεων και της εταιρείας των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter