Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ρότα» ιδιωτικοποίησης για Ισραηλινά λιμάνια

haifa-0

Προς ιδιωτικοποίηση τα Ισραηλινά λιμάνια Ashdod εντός του 2015 και της Haifa εντός του 2016 σύμφωνα με τα όσα έχει γνωστοποιήσει το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας της Ισραήλ στις οποίες και αντιδρούν οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών με κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ το έργο της ανάπτυξης των εγκαταστάσεων στο λιμάνι του Ashdod ανέλαβε Κινεζικών συμφερόντων εταιρία China Harbour Engineering Company (CHEC). Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η επένδυση είναι της τάξης των US$876 εκατομμυρίων και με την ολοκλήρωσή της το λιμάνια θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που πλέουν σήμερα. Ανάλογο τέλος πρότζεκ πάντως φαίνεται να σχεδιάζεται και για την Haifa.
Αξίζει να υπενθυμιστεί, όπως έχει αναφέρει το «theseanation" το Νοέμβρη φέτος θα γίνει , σύμφωνα με επιχειρηματικά στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας σε Ισραηλινά μμε , η επιλογή της εταιρίας η οποία θα αναλάβει να διαχειριστεί δύο νέα Ισραηλινά εμπορικά λιμάνια. Στην προκαταρκτική φάση έχουν ήδη περάσει τέσσερεις εταιρίες . Πρόκειται για τη Δανέζικη Terminal Investment Ltd (TIL), τη Γερμανική Eurogate, την με έδρα στις Φιλιππίνες International Container Terminal Services Inc (ICTSI) και την Κινεζική Shanghai International Port Group. Και οι τέσσερεις υποψήφιοι έχουν λάβει το σχετικό βοηθητικό-ενημερωτικό υλικό από την Israel Ports Co που για μία εικοσιπενταετία ήλεγχε τα λιμάνια της Haifa και του Ashdod. Και οι τέσσερεις υποψήφιοι θα πρέπει στην παρούσα φάση να εκπονήσουν ένα πλήρες σχέδιο διαχειριστικής πολιτικής από το οποίο και ουσιαστικά θα κριθεί ποιος θα αναλάβει τελικά τα δύο λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter