Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αύξηση κίνησης για Αμβέρσα και Ρότερνταμ

Antwerp-port

Αυξητικές τάσεις κίνησης αποκάλυψαν οι δείκτες εννεάμηνου για τα εμπορικά λιμάνια της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ σε σύγκριση και με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Η αύξηση εν πολλοίς χαρακτηρίζεται αναμενόμενη καθώς και στα δύο λιμάνια κατέπλευσαν και τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ενώ αύξηση παρουσίασαν και οι όγκοι στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης. Από την άλλη πλευρά οι ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αναμένουν μία αύξηση ναύλων σε αυτήν την περίοδο καθώς στα συνήθη φορτία προστίθενται και εκείνα που αφορούν στην εορταστική περίοδο.
Στο μεταξύ το φώς της δημοσιότητας είδαν και οι πρώτες αναλύσεις-εκτιμήσεις για τα μερίδια αγοράς όπως αυτά διαμορφώνονται από τις «συμμαχίες» με την Ocean Three (CMA CGM, China Shipping and United Arab Shipping Co) να εμφανίζεται ότι ελέγχει το 13% της κίνησης στις γραμμές Ασίας-Β. Αμερικής. Οι εκτιμήσεις το προσεχές διάστημα πάντως θα επαναπροσδιοριστούν καθώς στις αρχές του επόμενου έτους ξεκινούν, εκτός απροόπτου, τα νέα σέρβις στης 2Μ αλλά και των άλλων συμμαχιών οπότε και η εικόνα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει κάπου στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter