Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στρατηγική κίνηση της Ινδίας σε ιρανικό λιμάνι

Chabahar port

Στρατηγικής σημασίας επένδυση στο λιμάνι του Chabahar του Ιράν, φαίνεται ότι προωθεί η Ινδία σύμφωνα με στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το εν λόγω λιμάνι δημιουργεί ένα δίκτυο με ινδικά λιμάνια και με δεδομένο ότι η Ινδία βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης των λιμενικών τους υποδομών και των στρατηγικών κινήσεων, με προφανή στόχο να αυξήσει το δυναμικό τους, ενόψει και των γενικότερων σε παγκόσμια κλίμακα κινήσεων στρατηγικής σημασίας που γίνεται μεταξύ λιμένων αλλά και ναυτιλιακών εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Ενδεικτική του κλίματος ανάπτυξης των εμπορικών συναλλαγών της Ινδίας αλλά και των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων είναι η αύξηση που σημειώνεται στα στρατηγικής σημασίας της εμπορικά λιμάνια. Με βάση τα στοιχεία και σε σύγκριση με την περσινή χρονιά φέτος φαίνεται ότι η αύξηση συνολικά θα αγγίξει το 4,5% ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία για την κίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αναζήτηση κεφαλαίων ύψους 1 τρις αμερικανικών δολαρίων, φέρεται σύμφωνα με στοιχεία δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ινδική κυβέρνηση με στόχο να αναπτύξει τις λιμενικές της υποδομές. Πρόκειται για projects που αφορούν μακροχρόνια χρηματοδότηση από funds.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter