Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρότερνταμ: Σχέδια αποκατάστασης της... σχέσης «πόλη-λιμάνι»

roterdam-limani

Οριστική ρύθμιση της σχέσης «πόλη- λιμάνι» και των λεπτών ισορροπιών της επιχειρεί το λιμάνι του Ρότερνταμ, η διοίκηση του οποίου παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σχέδιο που ουσιαστικά «χαρτογραφεί» αυτή τη σχέση στον περιβάλλοντα το λιμάνι πολεοδομικό ιστό.

Το εγχείρημα εντάσσεται σε μία σειρά δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης με τη συμμετοχή φορέων που έχουν κοινούς στόχους επί του θέματος που εκτείνονται μέχρι και στα περιβαλλοντικά ζητήματα με αιχμή τους αέριους ρύπους αλλά και στις κατασκευές με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα αποτελούν ως γνωστόν την αιχμή για μία σειρά ζητήματα που διαμορφώνουν ακόμη και παραμέτρους του μεταξύ τους ανταγωνισμού ενώ είναι γνωστές και οι «προσφορές» σε πλοία με αντιρρυπαντικές τεχνολογίες αλλά και πρόωση με φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάντως εμπειρογνωμόνων η προαναφερθείσα «σχέση» πόλης λιμένα είναι εξαιρετικά εύθραυστη-ευαίσθητη και η εξισορρόπηση μάλλον φαντάζει «δύσκολη» παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter