Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυξάνουν τα μέτρα κατά του Έμπολα στα αμερικανικά λιμάνια

ebola-shipping-1

Αυξάνουν τα μέτρα πρόληψης στα αμερικανικά λιμάνια, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του Έμπολα, από στελεχικό δυναμικό που έρχεται σε επαφή, με πλοία που καταπλέουν από λιμάνια της Δ. Αφρικής, ή από πληρώματα που πιθανώς έχουν προσβληθεί από τον εν λόγω ιό.

Σε πρώτη φάση, όσα πληρώματα προέρχονται από την ύποπτη ζώνη, θα θερμομετριούνται ενώ η αμερικανική ακτοφυλακή, έχει ενημερώσει ότι θα πρέπει να τηρούνται επακριβώς όλα τα προβλεπόμενα ώστε να ενημερώνονται οι αμερικανικές αρχές εγκαίρως, εάν στα πλοία υπάρχουν υποψίες ή κρούσματα ασθενούντων από τον ιό.

Να σημειώσουμε ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν καθιερώσει την έγκαιρη ενημέρωση των αρχών για μια σειρά θέματα μερικά εκ των οποίων προβλέπουν την προ 48ώρου ενημέρωση, γεγονός που δίνει τον τόνο, την ένταση των προσπαθειών για αποτροπή εξάπλωσης του ιού.

Να σημειώσουμε ότι πολλές ναυτιλιακές εταιρείες που διακινούν εμπορευματοκιβώτια αλλά και εταιρείες που διαχειρίζονται δεξαμενόπλοια που καταπλέουν στις ακτές της Δ. Αφρικής έχουν εφοδιάσει τα πληρώματα με όλα τα μέτρα προστασίας για την περίπτωση που τα πληρώματα πρέπει να προβούν σε εργασίες ερχόμενα σε επαφή με στελεχιακό δυναμικό των λιμανιών της Δ. Αφρικής.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ήδη γνωστοποιήσει τα μέτρα πρόληψης και τις εντολές που έχουν δοθεί τόσο από τον Διεθνή Οργανισμό που ασχολείται με θέματα υγείας όσο και από τον ΙΜΟ και τους άλλους φορείς της ναυτιλίας.

Η εν λόγω κίνηση κατά πάσα πιθανότητα θα βρει μιμητές και στο ευρωπαϊκό έδαφος, με την Ισπανία να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά τον γνωστό κρούσμα το οποίο αποτελεί αντικείμενο συζήτησης ως προς την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης του.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter