Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πεδίο μελέτης η βόρεια ρότα

roterdam-limani

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας θα έρθουν πολύ σύντομα τα λιμάνια της βόρειας ρότας (NSR), καθώς ήδη διεξάγονται ασκήσεις επί χάρτου για την ανάπτυξη τα εν λόγω ρότας, ελέω της αλλαγής που έχει μειώσει την εμφάνιση πάγων στην εν λόγω διαδρομή.

Μελέτες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι η διαδρομή κόβει περισσότερο από δέκα μέρες σε σύγκριση και σχέση με παραδοσιακές εμπορικές ρότες που συνδέουν το Ρότερνταμ με το Μπουσάν της Ν. Κορέας μέσω του Σουέζ.

Οι σχεδιασμοί προσλαμβάνουν ιδιάζουσας στρατηγικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο και με δεδομένη τη δρομολόγηση γιγαντιαίων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Μέχρι τώρα η βόρεια ρότα αποτελεί πεδίο μελέτης για πολλές ναυτιλιακές εταιρείες, γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους μεγάλους διαχειριστές λιμένων, οι οποίοι βλέπουν μια μελλοντικά σημαντική αλλαγή σε βασικές παραμέτρους όπου επενδύει το παγκόσμιο εμπόριο.

Να σημειωθεί ότι οι εμπορευματικές ροές βρίσκονται υπό αναδιαμόρφωση και μόλις πρόσφατα το TheSeaNation αναφέρθηκε σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και στον ανταγωνισμό όπου θα αναπτυχθεί αρχής γενομένης από την επόμενη χρονιά από τις συμμαχίες. Προς ώρας πάντως οι συμμαχίες δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter