Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διάδρομοι οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Πακιστάν

china-flag-2

Επενδύσεις της τάξης των 32 δις δολαρίων με ορίζοντα υλοποίησης τη διετία 2017-2018, προβλέπει η δημιουργία ενός διαδρόμου μεταξύ Πακιστάν και Κίνας με επίκεντρο το λιμάνι Gwadar μέχρι την επαρχία Xinjiang, ο οποίος εκτός των άλλων περιλαμβάνει αγωγούς μεταφοράς πετρελαιοειδών και υγροποιημένων αερίων καθώς και σιδηροδρομική και οδική κάλυψη.

Το έργο έχει συμφωνηθεί στο ανώτερο επίπεδο μεταξύ Κίνας και Πακιστάν και στόχος είναι η ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών αλλά η ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο μεταξύ Σιγκαπούρης και Μ. Ανατολής.

Το όλο project πρόκειται να συζητηθεί στις 13 Νοεμβρίου στο Ρότερνταμ όπου θα συμβεί σε παγκόσμιο συνέδριο για το μέλλον σε θέματα intermodal.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γραμμές μεταξύ Ασίας-Ευρώπης θα καλύψουν την εν λόγω ζώνη του διαδρόμου με απόληξη το λιμάνι του Ρότερνταμ το οποίο έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα για την προσέλκυση και άλλων γραμμών μεταξύ Ασίας-Ευρώπης, δηλαδή των φορτίων που θα προκύψουν από τη δρομολόγηση των μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Οι κατασκευές των έργων θα απαιτήσουν 32 δις δολάρια και προβλέπεται να γίνουν με τη διαδικασία fast track ενώ θα υπάρξει και κάλυψη ασφαλείας από κινεζικά και πακιστανικά στρατεύματα σε περιοχές που τούτο θα απαιτηθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter