Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κινεζικές επενδύσεις σε λιμάνια του Ισραήλ

139104-ashdod-port-israel

Επένδυση της τάξης των 900 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων αναμένεται να κάνει η China Harbour Engineering Company (CHEC) στο λιμάνι του Ashdod, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία επήλθε η σχετική συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις τριών μηνών με τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ.

Η επένδυση αφορά στην συνολική αναβάθμιση- επέκταση των λιμενικών του Ashdod με ορίζοντα ολοκλήρωσης την προσεχή οκταετία με τα έργα να ξεκινούν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελετή της υπογραφής της συμφωνίας είναι προγραμματισμένη να συμβεί αύριο παρουσία του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu ενώ θα τιμηθούν και οι εταιρίες που θα «τρέξουν» τα έργα. Τον περασμένο Μάϊο ο κ. Β. Netanyahu είχε αναφερθεί στη σημασία των Κινεζο-Ισραηλινών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Η εν λόγω επένδυση δεν είναι η μοναδική για την CHEC, καθώς με ορίζοντα πενταετίας, τρέχουν επίσης επενδύσεις της τάξης των 1,9 δις αμερικανικών δολαρίων για το λιμάνι της Haifa.

Βασικός στόχος και για τα δύο λιμάνια είναι η ανάπτυξη των δυνατοτήτων σε μονάδες TEU's ενώ προς ώρας δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για τους εξοπλισμούς που θα συνοδεύσουν τις αναβαθμισμένες λιμενικές υποδομές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter