Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δ. Αφρική: Σοβαροί κλυδωνισμοί από τα «απόνερα» του Έμπολα

ebola-0543

Καθυστερήσεις στα λιμάνια, ανησυχία στα πληρώματα, μέτρα ασφαλείας για τα πλοία που προσεγγίζουν λιμάνια χωρών που έχουν «χτυπηθεί» από τον Έμπολα, οδηγίες σε επίπεδο ΙΜΟ.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα σκηνικό που σε τελική ανάλυση έχει ή φαίνεται ότι θα έχει και αυτό επίπτωση στην οικονομική ζωή των χωρών της Δ. Αφρικής που «πάσχουν».

Μόλις χθες άλλωστε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μπιλ Μάρεϊ ανέφερε ότι η επιδημία του ιού Έμπολα είναι πιθανό να οδηγήσει σε σημαντικά μικρότερη ανάπτυξη στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε και να αυξήσει τις οικονομικές ανάγκες των τριών αυτών χωρών της δυτικής Αφρικής, ενώ η ανάπτυξη στη Γουινέα θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.

«Το γεγονός αυτό με τη σειρά του δημιουργεί σημαντικά χρηματοδοτικά κενά στις δημοσιονομικές και εξωτερικές υποθέσεις των δύο αυτών χωρών, προκαλώντας την άνοδο του πληθωρισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Γεγονός είναι ότι σε ναυτιλιακό επίπεδο έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας ενώ στα λιμάνια των χωρών με Έμπολα εφαρμόζεται αυστηρό πρωτόκολλο του ISPS.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter