Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Gothenburg: Εκπτώσεις στα «λιμανιάτικα» σε πλοία με φυσικό αέριο

Gothenburg Gothenburg Port Authority

Ήταν να μην γίνει η αρχή. Το μεγαλύτερο λιμάνι της Σουηδίας γνωστό για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες ανήγγειλε ότι θα κάνει εκπτώσεις στα κόστη λιμένος στην περίπτωση που τα πλοία που καταπλέουν σε αυτό χρησιμοποιούν ως καύσιμο για την πρόωσή τους υγροποιημένο αέριο.

Το εν λόγω λιμάνι εισάγει μία νέας μορφής ανταγωνισμό σε σχέση με άλλα λιμάνια στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας ενώ ανοίγει και ένα νέο πεδίο συζητήσεων για το τι στην ουσία σηματοδοτεί αυτή η κίνηση και μάλιστα σε περίοδο όπου οι συζητήσεις για τα μέτρα προστασίας από τους αέριους ρύπους τείνουν να αποτελέσουν «απειλή» για τη ναυτιλιακή βιομηχανία τα κόστη χρήσης της οποίας έχουν εξακοντιστεί σε δυσθεώρητα ύψη εξ αιτίας των διαρκώς εκτεινόμενων κανονισμών προστασίας του περιβάλλοντος.

Ωστόσο καθώς η ποιότητα των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα πλοία δεν είναι «ευθύνη» της ναυτιλιακής βιομηχανίας η στροφή στη χρήση υγροποιημένων αερίων που σήμερα... θεωρούνται φιλικότερα προς το περιβάλλον δίνει μία νέα ώθηση σε ναυπηγικές επιλογές αλλά και σε επιλογές τροποποιήσεων οι οποίες κοστίζουν σε σύγκριση με άλλες επιλογές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter