Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ως δέλεαρ χρησιμοποιούν τα φθηνότερα καύσιμα λιμάνια

amvourgo-limani-4432

Ναι, πρόκειται για τις μάχες ενός παγκοσμίου πολέμου στον οποίο έχουν αποδυθεί τα λιμάνια στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν το πελατειακό τους δυναμικό και γιατί όχι και να το αυξήσουν.

Με τις συζητήσεις για τις επιπτώσεις των ακριβών καυσίμων στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, και όχι μόνο, καλά να κρατούν, η εμφάνιση στοιχείων ότι λιμάνια έρχονται σε διαπραγμάτευση με τον τομέα του εφοδιασμού καυσίμων για προσφορές καλών τιμών τουναντίον με τα αρχικώς εκτιμώμενα ουδόλως κατέπληξαν τους επαΐοντες.

Που διαβλέπουν ότι οι μάχες αυτές θα επεκταθούν σε όλο το πολυθρύλητο cluster των λιμενικών υπηρεσιών.

Μόλις πρόσφατα το "ΤheSeaNation" είχε αναφερθεί στα συστατικά εκείνα που μπορούν να προσδώσουν περεταίρω ώθηση στην ανάπτυξη ενός λιμένα και να τον καταστήσουν δυναμικό κάνοντας λόγο για συνέργειες που μπορεί να αναπτυχθούν, όπως αυτό που επιχειρείται στα Ρωσικά λιμάνια τώρα, με τα καύσιμα.

Να σημειωθεί ότι στην αντίπερα του Αιγαίου τουρκικά λιμάνια υποστηρίζονται από τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις αλλά και από τους σιδηροδρόμους κάτι που άλλωστε συμβαίνει κατά κόρον με τα λιμάνια της Β. Ευρώπης χάρης στις συνέργειες των οποίων διατηρείται το ανταγωνιστικό προφίλ έναντι των λιμένων της ΕΕ της Μεσογείου που τώρα εισέρχονται με κραυγαλέα την περίπτωση του Πειραιά στο «παιχνίδι».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter