Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό «διωγμό» τα κρυφά «υπέρβαρα» εμπορευματοκιβώτια

Container-00

Τέλος εποχής για τα κρυφά «υπέρβαρα» εμπορευματοκιβώτια θέτουν οι φορείς που απαρτίζουν τη μεταφορική αλυσίδα με την ευθύνη να μεταφέρεται στο «σημείο φόρτωσης» έξω από τις λιμενικές ζώνες.

Το θέμα των κρυφά υπέρβαρων είχε δημιουργήσει πλειάδα προβλημάτων ασφαλείας, ενώ είχε απειλήσει σοβαρά την ευστάθεια των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Έτσι στην προσπάθεια του ΙΜΟ με τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου (SOLAS) αρωγοί ήρθαν ο ESPO και το European Shippers' Council που επισημαίνουν την αναγκαιότητα ορθής αποτύπωσης του βάρους των εμπορευματοκιβωτίων, ύστερα από ζύγιση εκτός των λιμενικών ζωνών, προκειμένου να αποφεύγονται και οι συμφορήσεις αλλά και οι πιθανότητες «μετάθεσης ευθυνών» στην περίπτωση που διαπιστώνονται αποκλείσεις στοιχείων ως προς το βάρος.

Ουσιαστικά με την ευθυγράμμιση όλων των φορέων της μεταφορικής αλυσίδας το προσεχές διάστημα τα κρυφά υπέρβαρα εμπορευματοκιβώτια τίθενται «υπό διωγμό», καθώς απειλούν ευθέως την ασφάλεια- ευστάθεια των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αλλά και των οχημάτων από και προς τις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter