Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό τον ΟΛΚΕ τα “ορφανά» λιμάνια της Κέρκυρας

kerkira-limani-09

Την απόφαση με την οποία υπεισέρχονται λιμένες, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι σήμερα φορέα διαχείρισης, τα ονομαζόμενα και «ορφανά λιμάνια», της Κέρκυρας στη διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.Κ.Ε ΑΕ) ,υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κριτήριο της απόφασης αποτέλεσε η αξιοποίησή τους με αναπτυξιακή κατεύθυνση, καθώς και η τακτοποίηση της εκκρεμότητας να υπάρχουν λιμάνια χωρίς κεντρικό φορέα διαχείρισης.
Ειδικότερα με την απόφαση του Υπουργού υπεισέρχονται στη διαχείριση του οργανισμού, ο οποίος πρόκειται να προβεί σε χάραξη ζώνης Λιμένα, τα εξής λιμάνια: Άγιος Στέφανος Αυλιωτών, Αλιέων Μαντουκίου, Αστρακερή, Γουβιών, Καλυβιώτη, Κοντογυαλός Συναράδων, Μαθράκι, Μπούκαρη, Πετριτή και Σιδαρίου.
Παράλληλα, οι λιμένες Άγιος Γόρδης, Αγραπιδιά Αντιπαξών, Αλικών Λευκίμης, Απιδιές Μαθρακίου, ΓάρδενοΒιταλάδων, Βλαχέρνας Κανονιού, Ύψος, Πυργί Ύψους και Φιορούλα Πεντατίου, μετά την χάραξη των ορίων του αιγιαλού και της παραλίας υπεισέρχονται, επίσης, στη διαχείριση του Ο.Λ.Κ.Ε ΑΕ. ώστε να ενταχθούν και αυτά με τη σειρά τους στη χάραξη ζώνης Λιμένα του Οργανισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter