Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

G6: Δεκαοχτάρια η P3, δεκαοχτάρια και εμείς

Antwerp-port

Σήμα συναγερμού έχει σημάνει στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, καθώς ήδη μέσα από τον διεθνή ειδικό τύπο κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση, ότι η G6 προσβλέπει στη μεγαλύτερη των κατηγοριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με προφανή στόχο να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις την Ρ3.

Το όλο ζήτημα δεν περιορίζεται εκεί, καθώς εκτιμάται ότι η πρόσφατη ενδοκινεζική (Cosco China ) συμφωνία, θα οδηγήσει μοιραία και αυτές τις εταιρείες στις μεγάλες κατηγορίες πλοίων, με προφανή στόχο.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει δημιουργήσει «κύματα πανικού» σε διοικήσεις μεγάλων λιμανιών που βλέπουν τώρα, ότι θα πρέπει να εκσυγχρονίσουν τα συστήματα εξυπηρέτησης πλοίων και δη εκείνων των μεγάλων κατηγοριών, ώστε τα λιμάνια αυτά να μη μείνουν έξω από το νέο status αλλά και να μην υποστούν τις συνέπειες του λιμενικού ανταγωνισμού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα λιμάνια της Β. Ευρώπης ήδη έχουν δρομολογήσει σχέδια εκσυγχρονισμού αλλά και ανάπτυξης των εξυπηρετήσεων των μεγάλων γερανογεφυρών αφού πλέον οι διακινούμενοι όγκοι εμπορευματοκιβωτίων υπολογίζεται ότι θα είναι υπέρ-δεκαπλάσιοι των σημερνών και πάντα σε σύγκριση με τα πλοία μεσαίων μεταφορικών ικανοτήτων.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter