Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ESPO: Διάσκεψη στο Γκέτεμποργκ για τα επίπεδα ανταγωνισμού

espo logo.jpg

Στο Γκέτεμποργκ πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ετήσια Διάσκεψη της ESPO, το διήμερο 15 -16 Μαΐου, η οποία φέτος θα έχει θέμα τα «επίπεδα ανταγωνισμού – (Level Playing Field)».

Στόχος της Διάσκεψης είναι να εμβαθύνει στους ισότιμους όρους ανταγωνισμού, εξετάζοντας πώς τα λιμάνια ανταγωνίζονται σε διαφορετικά επίπεδα , ποιοι παράγοντες καθορίζουν τον ανταγωνισμό , και τους παράγοντες που μπορεί να υπονομεύσουν τον θεμιτό ανταγωνισμό.

Επίσης θα επιδιωχθεί να αξιολογηθεί πώς η ανταγωνιστικότητα του λιμένα μπορεί να αμφισβητηθεί από διάφορα στοιχεία, πάνω στα οποία οι λιμένες δεν έχουν κάποια δύναμη και να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στη διατήρηση της βιομηχανίας στην Ευρώπη. Σε κάθε συνεδρίαση , τα μέλη της ομάδας θα προχωρήσουν σε άμεσο διάλογο με τους λιμένες.

Στην τελική συζήτηση και τα λιμάνια και οι ευρωπαϊκοί φορείς χάραξης πολιτικής θα συζητήσουν το ρόλο της πολιτικής για την ενίσχυση των ίσων όρων ανταγωνισμού, με την ελπίδα να δοθεί απάντηση στο βασικό ερώτημα της φετινής Διάσκεψης: Ίσοι όροι ανταγωνισμού μεταξύ λιμένων – Ένα απαραίτητο στοιχείο ή ένας μύθος;

Από σήμερα πάντως , οι ενδιαφερόμενοι λιμένες να συμμετάσχουν θα μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter