Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παραγγελία για την κατασκευή δύο κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς LNG απο την Princess Cruises

0princess cruises

Η Princess Cruises, κορυφαία εταιρεία κρουαζιέρας που ανήκει στην Carnival Corporation & plc (NYSE / LSE: CCL, NYSE: CUK), ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας με την ιταλική ναυπηγική εταιρεία Fincantieri SpA για την κατασκευή δύο νέων κρουαζιερόπλοιων μια πλατφόρμα επόμενης γενιάς που έχει σχεδιαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση μιας υψηλού επιπέδου εμπειρίας διακοπών για τους καλεσμένους της. Τα νέα κρουαζιερόπλοια προορίζονται να παραδοθούν στα τέλη του 2023 και την άνοιξη του 2025.
Τα δύο πλοία θα είναι 175.000 τόνων και θα φιλοξενήσουν περίπου 4.300 επισκέπτες (σε δίκλινη βάση). Λεπτομέρειες για το σχεδιασμό του πλοίου καθώς και των αναμενόμενων χαρακτηριστικών και ανέσεων αυτού αυτής της νέας πλατφόρμας σχεδίου για την Princess Cruises, θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον.
Τα νέα πλοία θα είναι τα πρώτα πλοία της Princess Cruises που θα λειτουργούν με δύο καύσιμα - κυρίως από το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), την πιο φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία προηγμένων καυσίμων και το καθαρότερο καύσιμο ορυκτών καυσίμων στον κόσμο (MGO). Τα νέα πλοία, τα οποία θα είναι τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα στον στόλο Princess Cruises, θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Fincantieri στην Monfalcone της Ιταλίας.
Η κ. Jan Swartz, πρόεδρος της Princess Cruises, δήλωσε: "Αυτή η επαναστατική πλατφόρμα για κρουαζιερόπλοια επόμενης γενιάς, θα εισάγουν καινοτόμα σχεδίαση και ψυχαγωγικές εμπειρίες βασισμένες σε μελλοντικές τάσεις διακοπών των επιβατών μας – εξελίσσοντας περισσότερο την ήδη κορυφαία εμπειρία αυτής της κλάσης της Princess Cruises που προσφέρουμε σήμερα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Fincantieri για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για το κρουαζιερόπλοιο της επόμενης γενιάς. "
Ο Giuseppe Bono, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri, δήλωσε: "Είμαστε υπερήφανοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Princess Cruises, μια εταιρεία με την οποία συνδεόμαστε από την επιστροφή μας στην κρουαζιέρα το 1990. Μετά από τόσα χρόνια, είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε, μαζί, σε μια νέα εποχή για αυτόν τον κλάδο, με όλο και μεγαλύτερο στόχο να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το κάνουμε περήφανα με ένα ρεκόρ όλων των εποχών, τόσο από άποψη μεγέθους όσο και τεχνολογίας. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν πιο σημαντικά ορόσημα από αυτά για να επιβεβαιώσουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά. Αυτό βασίζεται στη σταθερή συνεργασία μεταξύ της χώρας μας και της Carnival Corporation - του μεγαλύτερου ξένου επενδυτή στην Ιταλία - ενώ ταυτόχρονα βασίζεται στην τεχνολογική μας δύναμη και στην αύξηση της απασχόλησης ".

Εκτός από τα σημερινά νέα, η Princess Cruises έχει παραγγείλει τρία νέα πλοία βασιλικής κλάσης με την Fincantieri, συμπεριλαμβανομένου του επόμενου νέου πλοίου Sky Princess, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή και έχει προγραμματιστεί για παράδοση τον Οκτώβριο του 2019. Τα δύο άλλα πλοία βασιλικής κλάσης προβλέπεται να παραδοθούν το 2020 και το 2022.
Η συμφωνία για τα κρουαζιερόπλοια επόμενης γενιάς της Princess Cruises αντιπροσωπεύει το 10ο και το 11ο συμβατικό πλοίο LNG της Carnival Corporation και αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής βελτίωσης του στόλου της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ενθουσιασμού στην αγορά διακοπών, ενώ παράλληλα να αυξήσει τη ζήτηση για κρουαζιέρες. Η Carnival Corporation έχει σήμερα υπογράψει παραγγελία για 20 νέα πλοία και έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν μεταξύ 2018 και 2025.
O Όμιλος Εταιρειών Amphitrion είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Princess Cruises στην Ελλάδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter