Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μπάρκο μετά τον… εμβολιασμό

0VAC 1

Μπάρκο για τα πληρώματα κρουαζιερόπλοιων μετά τον εμβολιασμό τους κατά του COVID-19 είναι η νέα «τάση» που έχουν δρομολογήσει εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων. Σύμφωνα με πληροφορίες Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Silversea Cruises θα απαιτήσουν από τα μέλη του πληρώματος τους να λάβουν το εμβόλιο COVID-19 πριν μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται επί των πλοίων. Μάλιστα η Swan Hellenic ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει από όλο το προσωπικό και το πλήρωμά της να εμβολιαστούν κατά του COVID-19. Η εταιρεία ανέφερε ότι ο κύκλος εμβολιασμού θα πραγματοποιηθεί σε κέντρα πρόσληψης ή στις χώρες καταγωγής των μελών του πληρώματος σύμφωνα με τις τρέχουσες τοπικές κατευθυντήριες γραμμές και εγκεκριμένα ιατρικά πρωτόκολλα. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι η «τάση» αυτή έρχεται να προστεθεί στα μέτρα πρόληψης που λαμβάνουν οι εταιρίες του τομέα της κρουαζιέρας καθώς τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά της πανδημίας δεν έχουν τεσταριστεί επαρκώς ενώ προς ώρας δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από ναυτεργατικές ενώσεις επι του θέματος.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Κύπρος πρότεινε στον ΙΜΟ ένα σχέδιο που εκτιμά ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί για να επιταχύνει τον εμβολιασμό των ναυτικών εναντίον του Covid-19 και να διευκολύνει τις αλλαγές πληρωμάτων. Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο έχει απευθύνει εκκλήσεις προς τις κυβερνήσεις να θέσουν τους ναυτικούς και τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της θαλάσσιας ακτής επικεφαλής της ουράς εμβολίων και να ορίσουν τους ναυτικούς ως βασικούς εργάτες, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη της «κρίσης αλλαγής πληρώματος» του 2020.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στα τέλη Νοεμβρίου 2020 ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης για το θέμα των εμβολισμών των ναυτικών με αφορμή την εμφάνιση εμβολίων κατά της πανδημίας είχε μεταξύ άλλων επισημάνει πως είναι υψίστης σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών για το COVID 19, μαζί με άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής γιατί αυτό θα διασφαλίσει ένα περιβάλλον χωρίς COVID-19 για τους ναυτικούς, οι οποίοι εργάζονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού, καθώς και τη διευκόλυνση των αλλαγών και του επαναπατρισμού των πληρωμάτων, που επί του παρόντος έχουν διαταραχθεί σοβαρά, προστατεύοντας παράλληλα την αδιάλειπτη λειτουργία του διεθνούς εμπορίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter