Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

COVID-19: Το «καλεντάρι» της VesselsValue για την κρουαζιέρα

0covid cruise calendar

Ένα ημερολόγιο για να δείξει πώς η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει επηρεαστεί από τον coronavirus μέσα στο τρέχον έτος δημιούργησε η VesselsValue. Η βιομηχανία κρουαζιέρας είχε τεράστια δυναμική για το 2020. Τα δρομολόγια ήταν σε υψηλό ρεκόρ, μετά το καρποφόρο 2017 και το 2018, με 35 και 43 παραγγελίες για νεότευκτα να έχουν πραγματοποιηθεί, αντίστοιχα. Οι εταιρείες κρουαζιέρας ήταν σε καλή κατάσταση, το απόθεμα για τη Royal Caribbean Cruises για παράδειγμα ήταν σε ένα υψηλό όλων των εποχών. Ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν το 2019 είχε νέα ρεκόρ.
Το «καλεντάρι» δείχνει την κατάσταση του τομέα από τον Ιανουάριο του 2020, όταν ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 στον κόσμο δεν ήταν σαφής, ενώ τα δρομολόγια κρουαζιέρας ήταν σε ένα βαθμό "ρεκόρ" ,έως τον Νοέμβριο του 2020, η οποία έφερε μια "νέα ελπίδα" για την κρουαζιέρα, χάρη στο US CDC που ήρε την «απαγόρευση απόπλου» στα αμερικανικά χωρικά ύδατα με την είδηση των επιτυχημένων δοκιμών των εμβολίων κατά του κορωναϊού.
Σε αυτούς τους 11 μήνες, πολλά κρουαζιερόπλοια πωλήθηκαν για scrap, άνοιξε η second hand αγορά, η παγκόσμια αξία του στόλου είχε μειωθεί κατά σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας προσπάθησαν διστακτικά να επαναλάβoυν τις δραστηριότητές τους στη Μεσόγειο, αλλά έπρεπε να σταματήσουν λόγων των νέων lockdowns, των μειωμένων ταχυτήτων κάτω των 11 κόμβων για να μειώσουν τα κόστη σε καύσιμα κλπ.
Σύμφωνα με την VesselsValue πάντως τον Απρίλιο το cruise liquidity ήταν υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter