Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επανακάμπτει στη δεύτερη θέση η Μεσόγειος

0msc 600

Επανακάμπτει φέτος στη δεύτερη θέση της κατάταξης της παγκόσμιας κρουαζιέρας η Μεσόγειος πίσω από την Καραϊβική που παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση.

Η Μεσόγειος είχε «εκθρονιστεί» από την Κίνα και γενικότερα Ασιατικούς προορισμούς από το 2016 αλλά οι διορθώσεις στις Ασιατικές αγορές οδήγησαν τα επιτελικά στελέχη της παγκόσμιας κρουαζιέρας να επαναφέρουν πλοία τους στη Μεσόγειο. Ωστόσο μέγα θέμα παραμένει η ανατολική Μεσόγειος καθώς από φέτος και ιδιαίτερα από την προσεχή χρονιά με βάση τα μέχρι σήμερα γνωστά προγράμματα οι πλόες και οι προσεγγίσεις αυξάνουν όχι όμως σε βαθμό που να εξισορροπεί στα ποσοστά την δυτική Μεσόγειο. Πάντα με βάση τα στοιχεία την πρώτη θέση των operators κατέχει στη Μεσόγειο η MSC ακολουθούμενη από τις Costa, AIDA, Royal Caribbean και Norwegian οι οποίες διατηρούν το μεγαλύτερο δυναμικό τους στη δυτική Μεσόγειο. Ωστόσο Viking Ocean και Oceania «βλέπουν» την Μεσόγειο και το καλοκαίρι θα προστεθούν και οι Nicko Cruises και Scenic ενώ το 2020 θα προστεθούν και μεγάλα ονόματα του ξενοδοχειακού τομέα που επιχειρούν στις υπερπολυτελείς κρουαζιέρες όπως η The Ritz-Carlton Yacht.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter