Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό ναυπήγηση το Silver Nova

0silver nova

Η Silversea Cruises ανακοίνωσε το όνομα του πρώτου της πλοίου της Silver Nova, καθώς και την έναρξη της κατασκευής του πλοίου στο Meyer Werft στο Πάπμπουργκ. Το πλοίο είναι ένα από τα δύο κατόπιν παραγγελίας στο πλαίσιο του Project Evolution.
Στελέχη της Silversea και της Meyer Werft τίμησαν την περίσταση με μια παραδοσιακή τελετή κοπής χάλυβα στις 18 Νοεμβρίου. Το πλοίο, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2023, θα είναι το πρώτο υβριδικό, πολυτελές κρουαζιερόπλοιο χωρίς εκπομπές καυσαερίων στο λιμάνι.
Η εταιρεία δήλωσε ότι το Silver Nova αναμένεται να λειτουργεί χωρίς εκπομπές καυσαερίων στο λιμάνι χρησιμοποιώντας κυψέλες καυσίμου και μπαταρίες. Το Silver Nova θα χρησιμοποιήσει το υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ) ως κύριο καύσιμο. Η νέα υβριδική τεχνολογία όχι μόνο βοηθά στο λιμάνι, αλλά θα επιτρέψει επίσης το Silver Nova να επιτύχει συνολική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40 τοις εκατό ανά διπλή σουίτα σε σύγκριση με την προηγούμενη κατηγορία πλοίων της (κατηγορία Muse).
«Τα πλοία κλάσης Nova αποτελούν σημαντική επένδυση σε πρωτοφανείς τεχνολογικές λύσεις. Υποστηρίζουν την αποστολή μας να διατηρήσουμε τον πλανήτη χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση ή την πολυτέλεια», δήλωσε ο Roberto Martinoli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Silversea Cruises. Η Silver Nova είναι η εκδήλωση της μακροπρόθεσμης δέσμευσης του Ομίλου Silversea και Royal Caribbean για τη βιωσιμότητα".
«Η βιωσιμότητα είναι το μέλλον των πολυτελών ταξιδιών και το όνομα Silver Nova είναι αντιπροσωπευτικό της απίστευτης καινοτομίας της πολυτέλειας της Silversea», πρόσθεσε η Barbara Muckermann, Chief Commercial Officer. "Η Silversea είναι ήδη ηγέτης στα περιβαλλοντικά συνειδητά ταξίδια και τώρα, με την Silver Nova, θα προχωρήσουμε ακόμα πιο μακριά για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τόσο του σημερινού όσο και του αυριανού πολυτελούς ταξιδιώτη".
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε την κατασκευή αυτού του καινοτόμου πλοίου και να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τον Όμιλο Royal Caribbean. Αυτή η ημέρα είναι πολύ ξεχωριστή για εμάς, καθώς είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζεται ένα πλοίο Silversea στο ναυπηγείο μας», πρόσθεσε ο Bernard Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της Meyer Werft.
Τα βιώσιμα χαρακτηριστικά της Silver Nova και όλων των μελλοντικών πλοίων της κατηγορίας Nova περιλαμβάνουν ένα σύστημα μικρο-αυτόματης αεριοποίησης, το οποίο μειώνει τον όγκο των αποβλήτων επί του σκάφους, με αποτέλεσμα χαμηλότερες εκπομπές αποτέφρωσης. Επιπλέον, η κατηγορία πλοίων προβλέπεται επίσης να επιτύχει βαθμολογία δείκτη σχεδιασμού ενεργειακής απόδοσης (EEDI) περίπου 25% καλύτερη από τις ισχύουσες απαιτήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Η ισχύς ξηράς θα επιτρέψει στο πλοίο να κλείσει τις κύριες γεννήτριες του σε επιλεγμένα λιμάνια και να συνδεθεί στην χερσαία παροχή ενέργειας, ανέφερε η επιχείρηση.
Το πλοίο θα έχει χωρητικότητα 728 ατόμων και ολική χωρητικότητα 54.700 τόνων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter