Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: «Άγκυρα» οι νέες μεταλλάξεις του COVID-19

0Genova

Έντονους «πονοκεφάλους» δημιουργεί στα επιτελικά στελέχη εταιριών που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων οι νέες μεταλλάξεις του COVID-19 στην Ευρώπη και όχι μόνο χάρη στις οποίες έχουν επιστρέψει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τα lockdown.

«Κερασάκι στην τούρτα» η γνωστοποίηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιβάλλει εκ νέου από σήμερα Δευτέρα απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ιρλανδία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, δήλωσε αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο. Ο Τζο Μπάιντεν θα επεκτείνει μάλιστα την απαγόρευση στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν πρόσφατα στη Νότια Αφρική, εξαιτίας των πληροφοριών ότι παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, που κατά τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο μεταδοτικά, διαγνώστηκαν στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Η απόφαση αυτή του Αμερικανού νέου προέδρου εντάσσεται στο σχέδιό του για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, εν μέσω της έξαρσής της στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από αυτή στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, τόσο ως προς τα κρούσματα του SARS-CoV-2 (25,1 εκατ.), όσο και ως προς τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 (πάνω από 419.000). Το γεγονός εκτιμάται ότι θα «σπρώξει» ακόμη περισσότερο τα προγράμματα των εταιριών για κρουαζιέρες στα αμερικανικά χωρικά ύδατα ενώ προς ώρας άγνωστη είναι και η θέση που θα λάβει το US CDC. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα καθώς χώρες μέλη της Ε.Ε. μετά την επιβολή των αυστηρότερων lockdown έχουν αρχίσει να επιβάλλουν σταδιακά και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι εξελίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας και το τρέχον έτος αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τις στρατηγικές επιλογές των εταιριών καθώς εκτός του υφιστάμενου δυναμικού τριάντα συνολικά νεότευκτα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να «πέσουν στη θάλασσα» το τρέχον έτος με βάση τα στοιχεία των χρόνων παράδοσης από τα βιβλία παραγγελιών των ναυπηγείων. Σε αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν και τα δεκαέξι που παραδόθηκαν μέσα στο 2020 που χαρακτηρίστηκε έτος της πανδημίας και τα οποία ουσιαστικά περιμένουν να κάνουν το «ντεμπούτο» τους κατά το τρέχον έτος.

Η Ε.Ε.

Σήμερα η Επιτροπή πρότεινε επικαιροποίηση της σύστασης του Συμβουλίου του περασμένου Οκτωβρίου για μέτρα συντονισμού που επηρεάζουν την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Επιτροπής για διασφάλιση καλύτερου συντονισμού και επικοινωνίας των μέτρων που σχετίζονται με τα ταξίδια σε επίπεδο ΕΕ. Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα, πιο μεταδοτικά στελέχη του κορονοϊού και τον υψηλό αριθμό νέων λοιμώξεων σε πολλά κράτη μέλη, είναι απαραίτητο να αποθαρρυνθούν έντονα τα μη απαραίτητα ταξίδια, αποφεύγοντας παράλληλα το κλείσιμο των συνόρων ή τις γενικές απαγορεύσεις ταξιδιού και διασφαλίζοντας ότι η λειτουργία της ενιαίας αγοράς και των αλυσίδων εφοδιασμού δεν θα διακοπεί. Επομένως, απαιτείται περαιτέρω στοχοθετημένη δράση για τη διασφάλιση συντονισμένης προσέγγισης για μέτρα περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter