Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θέμα αξιοπιστίας των τεστ;- Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6

0Mein Schiff 6

Θέμα αξιοπιστίας των τεστ; Το ερώτημα αυτό εγείρεται πλέον μετά την τροπή που έλαβε το θέμα του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 με τα δώδεκα μέλη του πληρώματος να βρίσκονται αρνητικά στον covid-19 παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί θετικά στα πρώτα τέστ και «ονομαστεί» ασυμτωματικά...
Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά — πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου) - με τις υγειονομικές Αρχές να ξεκινούν άμεσα τεστ κορωνοϊού σε όλα τα μέλη του πληρώματος. Ωστόσο κατά τον έλεγχο του πληρώματος αποδείχτηκε ότι και τα 12 μέλη του προσωπικού που αρχικά είχαν διαγνωστεί θετικά, ήταν τελικά αρνητικά στον ιό.
Το γεγονός συνιστά ανατροπή καθώς, αν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου σε όλο το προσωπικό, όλα τα τεστ βγουν αρνητικά, το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να συνεχίσει κανονικά την πορεία του. Σύμφωνα με τις Αρχές, η ανατροπή οφείλεται σε λανθασμένη διάγνωση στο αρχικό εργαστήριο.
Ωστόσο η εν λόγω περίπτωση που βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος από χθες δεν είναι τόσο απλή όσο η ευτυχής τροπή που έλαβε η υπόθεση των τεστ καθώς η λανθασμένη διάγνωση στο αρχικό εργαστήριο, σύμφωνα με τις αρχές, θα μπορούσε να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ένα τομέα στον οποίο έχει επενδύσει η Ελλάδα από για την επανεκκίνηση του τουρισμού και ιδιαίτερα της κρουαζιέρας. Η εφαρμογή των πρωτοκόλλων της TUI αποσόβησαν τα χειρότερα αλλά πλέον τίθεται ένα σοβαρό θέμα που οι αρμόδιες αρχές αξίζει να διερευνήσουν τις αιτίες που μπορεί να οδηγούσαν την κρουαζιέρα σε ναυάγιο καθώς τα αρχικά τεστ έβγαλαν θετικό ψευδώς αποτέλεσμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter