Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Σχέδια για ξεμπαρκάρισμα πληρωμάτων αλλά…

0kroyazieroploio

Σχέδια για ξεμπαρκάρισμα πληρωμάτων κρουαζιερόπλοιων που παραμένουν «ανενεργά» λόγω της πανδημίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί επεξεργάζονται μεγάλες εταιρίες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων.

Ήδη στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η Royal Caribbean Cruises φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα δυναμικό σχέδιο βάσει του οποίου θα συγκεντρώσει από άλλα πλοία της εταιρίας τα πληρώματα πλοίων προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης τους ενώ προβλέπονται και ειδικές πτήσεις τσάρτερ. Ωστόσο οι απαγορεύσεις που έχουν τεθεί και τα μέτρα καραντίνας έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα καθώς τα πληρώματα θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα πριν τους επιτραπεί να ξεμπαρκάρουν αλλά και να τεθούν εν συνεχεία σε νέα καραντίνα η οποία διαφοροποιείται κατά περίπτωση.
Να σημειωθεί ότι πολλές εταιρίες που έχουν θέσει πλοία τους σε ανενεργό κατάσταση αντιμετωπίζουν εκτός των απωλειών των ναύλων και τη ζημία από τις ανελαστικές δαπάνες που σχετίζονται με τις αμοιβές των πληρωμάτων, τα καύσιμα και όχι μόνο. Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της κρουαζιέρας που ήδη έχουν εκφράσει φόβους για το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων για την πανδημία μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού γεγονός που θα ανέτρεπε τις όποιες προβλέψεις για σταδιακή ανάκαμψη του τομέα εντός του τρέχοντος έτους. Να σημειωθεί ότι παρέμβαση για τα πληρώματα έκανε πρόσφατα σε μεγάλες εταιρίες το Stella Maris (Apostleship of the Sea) για τα πληρώματα που είναι «εγκλωβισμένα» στα πλοία καθώς πολλά λιμάνια αρνούνται τους κατάπλους κρουαζιερόπλοιων και της εν συνεχεία εξόδου των πληρωμάτων. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο των αρχικών υπολογισμών καθώς εκτός των ανενεργών κρουαζιερόπλοιων έχουν σταματήσει και οι δραστηριότητες δεξαμενισμών σε ευρωπαϊκά ναυπηγεία γεγονός που ανατρέπει προγραμματισμούς δρομολόγησης και για προγράμματα που είχαν ανακοινωθεί αλλά μάλλον λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης θα μετατεθούν. Να σημειωθεί τέλος ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ένας ιδιότυπος «αγώνας δρόμου» για την εξεύρεση αγγυροβόλιων για τα ανενεργά κρουαζιερόπλοια δεδομένου ότι πολλά λιμάνια δεν μπορούν να μπορούν να καλύψουν την ταυτόχρονη ζήτηση καθώς δεν το δικαιολογούν οι εγκαταστάσεις τους πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπως η περίπτωση του Αμβούργου που κατ έτος φιλοξενεί μεγάλο αριθμό κρουαζιερόπλοιων ταυτόχρονα στο πλαίσιο εορτασμών από της κατασκευής του λιμένα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter