Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Κέρκυρα το MSC Opera- Δεν είναι σε καραντίνα το πλοίο τονίζει η MSC Cruises

0msc opera

Ενημερωτική ανακοίνωση αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera εξέδωσε η εταιρεία MSC Cruises. Υπενθυμίζεται ότι στο κρουαζιερόπλοιο που αυτές τις μέρες βρίσκεται στα ελληνικά ύδατα πριν από έξι ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό επιβάτης που επέστρεψε στην Αυστρία μέσω Βόρειας Ιταλίας.

Η ανακοίνωση της MSC Cruises

«Το MSC Opera σήμερα - Πέμπτη 5 Μαρτίου - αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κέρκυρας.Στο πλοίο της MSC Cruises βρίσκονται 1.579 επιβάτες και 723 μέλη του πληρώματος, συνολικά 2.302 άτομα. Σε όλους τους επιβάτες επετράπη να αποβιβαστούν, όπως είχε προγραμματιστεί.
Ουδέποτε τέθηκαν σε καραντίνα επιβάτες ή πλήρωμα και όλοι μπορούσαν να κάνουν ελεύθερη χρήση των εγκαταστάσεων και των εστιατορίων του πλοίου πριν αναχωρήσει χθες από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.
Οι υπεύθυνοι των υγειονομικών αρχών στην Κέρκυρα επιβιβάστηκαν νωρίτερα στο πλοίο όπως ορίζει η κοινή ναυτική πρακτική, για να αναθεωρήσουν τα πλήρη ιατρικά αρχεία του πλοίου, όπως συνέβη και χθες στον Πειραιά και εκτίμησαν ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα υγειονομικά μέτρα πέρα από τα υπάρχοντα αυστηρά προληπτικά μέτρα υγείας του σκάφους.
Οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν την εκτίμηση του πλοίου χθες στο λιμάνι του Πειραιά και του έδωσαν άδεια να πλεύσει προς την Κέρκυρα.
Οι επιβάτες και το πλήρωμα παρέμειναν στο πλοίο χθες για τρεις ώρες, ενώ οι αρμόδιοι προχώρησαν σε αξιολόγηση των ιατρικών αρχείων του σκάφους.
Ο έλεγχος έγινε για να εκτιμηθεί εάν πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα για την υγεία επί του πλοίου μετά από αναφορές ότι ένας επιβάτης που είχε αποβιβαστεί από το πλοίο πριν από έξι ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό COVID-19 δύο ημέρες μετά την επιστροφή του στην Αυστρία μέσω της Βόρειας Ιταλίας.
Δεν έχει αναφερθεί ασθένεια σήμερα, ούτε χθες, μεταξύ των 2.302 επιβατών και του πληρώματος».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter