Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Βλέπουν» ανατολική Μεσόγειο – «Ξορκίζουν» πολεμική σύρραξη

0MEIN SCHIFF

«Ξορκίζουν» το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και μιας πολεμικής σύρραξης ανατολική Μεσόγειο στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών της κρουαζιέρας που δίνουν δυναμικό παρόν στις εργασίες του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum, που ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα.

Τα επιτελικά στελέχη της κρουαζιέρας έχουν καταστεί κοινωνά των διαθέσεων του διεθνούς κοινού της κρουαζιέρας τα οποία και έχουν ήδη διαμορφώσει τάση δυναμικής επανόδου προορισμών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Από τις συζητήσεις καταγράφηκε ότι απαραίτητο στοιχείο για μια επιτυχή επάνοδο των προαναφερθέντων προορισμών είναι η εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας η απώλεια του οποίου στο παρελθόν οδήγησε τις εταιρίες να μεταφέρουν τα πεδία δράσης τους στην Δυτική Μεσόγειο. Στο περιθώριο των συζητήσεων κοινός τόπος ήταν ότι το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο θα μηδένιζε αυτόματα τις Τουρκικές προσπάθειες ανάκαμψης της κρουαζιέρας αλλά και των εσόδων που απορρέουν για τα λιμάνια και τις τοπικές οικονομίες από τις από-επιβαβάσεις επιβατών στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων. Οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω έχουν αρχίσει να πυκνώνουν γεγονός που αντανακλά θετικά και για τα ελληνικά νησιωτικά συγκροτήματα στα οποία ενδιαμέσως καταπλέουν κρουαζιερόπλοια ενώ προγράμματα της διετίας 2020-2021 εμπεριέχουν προσεγγίσεις σε Τουρκία, Ισραήλ και Αίγυπτο. Χθες από Κυπριακής πλευράς κατέστη σαφές ότι εξελίσσονται προσπάθειες να προστεθεί στο χάρτη των προορισμών και η Κύπρος. Πέραν του αισθήματος ασφάλειας που πρέπει, όπως προαναφέρθηκε, να εμπεδωθεί στο επιβατικό κοινό πρέπει να ξεπεραστούν και τεχνικής φύσεως θέματα που αφορούν στις συνεργασίες μεταξύ πλοίων, λιμανιών και προορισμών προς όφελος του αειφόρου τουρισμού αλλά και της δυνατότητας της ευρύτερης περιοχής να προσφέρει προϊόντα κρουαζιέρας όλο τον χρόνο με τους ελληνικούς προορισμούς να είναι έτοιμοι να «κερδίσουν το στοίχημα».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter