Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky ρυμουλκείται σε ασφαλές λιμάνι (UPD)

0ViSka

Το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky που υπέστη μηχανική βλάβη χθες, Σάββατο, σε επικίνδυνα νερά στ΄ανοιχτά της Νορβηγίας, φαίνεται πως κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα μετά την επαναλειτουργία τριών μηχανών του και πλέον ρυμουλκείται προς ένα ασφαλές λιμάνι, ενώ τα συνεργεία διάσωσης διέκοψαν για λίγο τη θεαματική μεταφορά με ελικόπτερο των 1.373 επιβατών.


Κατά τη διάρκεια των ελιγμών για τη ρυμούλκηση του πλοίου, οι ομάδες διάσωσης αποφάσισαν μια παύση των επιχειρήσεων, οι οποίες επέτρεψαν τη μεταφορά 479 ανθρώπων με ελικόπτερα από τη γέφυρα του Viking Sky στη στεριά, σύμφωνα με το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB. Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μετά μια μηχανική βλάβη, κι ενώ εκείνη την ώρα έπλεε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες σε μια περιοχή με επικίνδυνα νερά και πλήθος υφάλων στ΄ανοιχτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ (στη δυτική Νορβηγία).
Mετά την επαναλειτουργία μιας από τις μηχανές του, το κρουαζιερόπλοιο κατάφερε να σταθεροποιηθεί ρίχνοντας άγκυρα σε περιοχή σχεδόν δύο χιλιόμετρα από την παραλία και οι αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου και μεταφοράς των επιβατών με πέντε ελικόπτερα.

Επαναλειτούργησαν τρεις από τις τέσσερις μηχανές του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky (UPD)

Τουλάχιστον 338 επιβάτες έχουν μεταφερθεί από το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky μεταδίδει το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ. Η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να διαρκέσει όλη την Κυριακή. Από τους 1.300 επιβαίνοντες στο πλοίο, 915 είναι επιβάτες και 458 μέλη του πληρώματος. Σήμερα το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 338 επιβάτες μεταφέρθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο με ελικόπτερα στη στεριά. "Οι καιρικές συνθήκες κάνουν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου στο Κέντρο Διάσωσης, ο Per Fjeld. Συνολικά, υπάρχουν πέντε ελικόπτερα που συμβάλλουν στην επιχείρηση. Ο Einar Knutsen στο Κέντρο Διάσωσης είπε στο δίκτυο TV 2 ότι επί του παρόντος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί οι σωστικές λέμβοι, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν κύματα έξι και οκτώ μέτρων.

Εκκενώνεται κρουαζιερόπλοιο στη Νορβηγία

Εκκενώνεται κρουαζιερόπλοιο στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας., σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky που έμεινε ακυβέρνητο με 1.300 άτομα επιβάτες και πλήρωμα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι διαδικασίες εκκένωσης ξεκίνησαν με την συνδρομή ελικοπτέρων και άλλων πλοίων.
Σύμφωνα με τις Νορβηγικές αρχές πέντε ελικόπτερα και πολλά πλοία συμμετέχουν στην διαδικασία εκκένωσης Μέχρι την 16.45 τοπική ώρα (15.45 GMT) περίπου 30 άνθρωποι είχαν φτάσει στην ακτή.
Η αστυνομία ανέφερε στην περιοχή φυσούν άνεμοι 38 κόμβων και το πλοίο απέχει λιγότερο από 2,5 ναυτικά μίλια από την ακτή.
Το Viking Sky ανήκει στην Viking Ocean Cruises, και πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι του το 2017.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter