Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Η expedition αγορά επιβάλει και νέες ναυπηγήσεις

0hanseatic

Το 26ο κατά σειρά στις παραγγελίες που έχουν τεθεί εντός του 2017 και τις αρχές του 2018 ήρθε να προσθέσει το TUI Group που ενέκρινε τη ναυπήγηση του τρίτου Hanseatic-class για λογαριασμό της Hapag-Lloyd Cruises που καταγράφει θετικότατα αποτελέσματα στο πεντάμηνο φέτος. Το σκάφος που θα ναυπηγηθεί από τα ναυπηγεία VARD, με ειδικές προδιαγραφές για πλεύση σε παγωμένες ρότες, θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 230 επιβατών. Και θα προστεθεί στο στόλο των άλλων δύο νεότευκτων Hanseatic Nature και Hanseatic Inspiration που παραδίδονται το 2019 το 2021.
Με 26 συνολικά, προς ώρας ,κρουαζιερόπλοια υπό παραγγελία και μάλιστα για κατηγορίες ειδικών συνθηκών πλεύσης το τρέχον έτος χαρακτηρίζεται ήδη από μερίδα αναλυτών ως έτος «περιπέτειας» για τον τομέα της κρουαζιέρας. Η κατασκευή αυτών των σκαφών προϊδεάζει ότι την προσεχή πενταετία το επιβατικό κοινό που θα έχει απολαύσει τα όποια θετικά των προγραμμάτων που υπόσχονται να διατηρήσουν στα ύψη την αδρεναλίνη θα λειτουργήσουν διαφημιστικά για την συγκεκριμένη αγορά. Και αυτό δεν φαίνεται να έχει διαλάθει της προσοχής των ειδικών αναλυτών αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών της κρουαζιέρας που βλέπουν μία μερίδα του κοινού που αρέσκεται σε αυτόν το τύπο του θαλάσσιου τουρισμού να στρέφει το ενδιαφέρον σε αυτή τη νέα κατεύθυνση.
Η expedition αγορά είναι το νέο πεδίο ανάπτυξης της κρουαζιέρας Το μέχρι χθες ερώτημα που «βασάνισε » τους αναλυτές του τομέα της κρουαζιέρας αλλά και των ναυπηγήσεων απαντήθηκε με τα πρώτα στοιχεία αναλύσεων για τις τάσεις των επιβατών του τομέα της κρουαζιέρας από τις μεγάλες αγορές ΗΠΑ, Ευρώπης και Ασίας.
Όσον αφορά στις ναυπηγήσεις πρέπει να σημειωθεί ότι ο «μεγάλος αριθμός» παραγγελιών κρουαζιερόπλοιων «τσέπης» έχει «ανοίξει τις ορέξεις» σε μικρές ναυπηγικές μονάδες σε Μαύρη Θάλασσα και Αδριατική που ειδικεύονται σε tailor made κατασκευές και με δεδομένο ότι τα μεγέθη των πλοίων αυτών δεν απαιτούν γιγαντιαίες εγκαταστάσεις όπως απαιτούν οι ναυπηγήσεις των μεγάλων πλοίων της κατηγορίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter