Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η προσάραξη αποκάλυψε την παράνομη ναύλωση

sikinos

Προσάραξε και αποκαλύφθηκε η παρανομία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΑΤΙΝΑΚΙ» Ν.Ε. 212, σκάφος που προσάραξε τις βραδινές ώρες χθες, πεντακόσια (500) μέτρα περίπου έξω από το λιμάνι της Σικίνου, απεδείχθη μετά από σχετική έρευνα ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης.

Τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής συνέλαβαν τον κυβερνήτη του εν λόγω σκάφους για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια καθώς επίσης και για παράνομη ναύλωση (παράβαση άρθρων 278 Π.Κ. & 94 πργ 8 1Α του Ν. 4504/2017 ΦΕΚ 184Α΄).

Ειδικότερα, κατόπιν διενεργηθέντα ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος, στο οποίο επέβαιναν ο ως άνω συλληφθείς και δέκα (10) επιβάτες, τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης για το χρονικό διάστημα περίπου από τέλη Απριλίου έως αρχές Μαΐου, καθότι τόσο το ναυλοσύμφωνο όσο και η λίστα πληρώματος - επιβατών ήταν παραποιημένα ως προς τον αριθμό και την ταυτότητα των επιβαινόντων, τους λιμένες εκκίνησης και προορισμού, καθώς επίσης και ως προς το χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι στο ανωτέρω σκάφος επέβαιναν συνολικά έντεκα (11) άτομα, αντί του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού των έξι (06), σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης.

Από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter