Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειραιάς : Εγκαινιάστηκε το "East Med Yacht Show 2018" στη Μαρίνα Ζέας

stelliatos 774

Με ένα καταφανώς μεγαλύτερο αριθμό σκαφών όλων των τύπων του yachting αλλά και εκθετών προϊόντων και υπηρεσιών συναφών με το κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού το «East Med Yacht Show 2018» που εγκαινιάστηκε απόψε στη Μαρίνα Ζέας φιλοδοξεί να φέρει κοντύτερα στο κοινό τον συγκεκριμένο κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού.

Το «East Med Yacht Show» 2018 αποσκοπεί:

-στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία/σκάφη αναψυχής
-στη διερεύνηση και δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς, αλλά και με ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αλλά και την ελληνική τουριστική αγορά
-στη βελτίωση της ελληνικής θέσης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη
-στη προώθηση και την τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού
-στη καθιέρωση της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα του Πειραιά, ως διεθνή τουριστικού προορισμού
-στην σταθερή ανάπτυξη του δείκτη ανταγωνιστικότητας σε άμεση συνάρτηση με τον κλάδο του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ κ. Α. Στελλιάτος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις θετικές όπως τις χαρακτήρισε μέχρι τώρα νομοθετικές ρυθμίσεις του αρμόδιου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού, κυρίως από χώρες και σημαίες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τις προσπάθειές του για τη διεύρυνση και το άνοιγμα της αγοράς θαλάσσιου τουρισμού στα σκάφη σημαίας κράτους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολικού μήκους άνω των 35 μέτρων, υπό τον απαράβατο όρο της ίσης μεταχείρισης με τα αντίστοιχα ελληνικά ή και ευρωπαϊκά της Ε.Ε., αλλά της τήρησης της εν γένει νομιμότητας.

Ο κ. Στελλιάτος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανοδική πορεία των ναυλώσεων σκαφών αναψυχής δηλώνοντας ότι η ΕΠΕΣΤ θα είναι παρούσα στη χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής στο θαλάσσιο τουρισμό. Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής αλλά και ο αρμόδιος για θέματα ναυτιλίας βουλευτής της ΝΔ κ. Ι. Πλακιωτάκης, οι οποίοι από την πλευρά τους υπεραμύνθηκαν των θέσεων για τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με την καθιερωμένη φαντασμαγορική καύση πυροτεχνημάτων.

Το 17ο East Med Yacht Show συνδιοργανώνουν Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού ( ΕΠΕΣΤ) και ο Δήμος Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter