Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

θετικά μηνύματα για τον τομέα της κρουαζιέρας στο Βόλο

00limani volos

Με αισιόδοξα και θετικά μηνύματα ξεκινά η φετινή χρονιά για τον τομέα της κρουαζιέρας και τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου,μετά την καταστροφική χρονιά που πέρασε με τις μόλις 8 αφίξεις πλοίων που ήταν η χειρότερη περίοδος των τελευταίων δεκαετιών.
Στο λιμάνι του Βόλου ήδη έχουν ανακοινωθεί 24 αφίξεις για το 2018 από πλοία μεγάλων εταιριών και αναμένονται και άλλες.
Σημαντικότατη θεωρείται και η ανακοίνωση της μεγάλης ισπανικής εταιρίας "Pullmantur" που πραγματοποιεί κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, τηn Βαλτική και την Καραϊβική, και η οποία έβαλε στον χάρτη των προορισμών της και τον Βόλο. Κατά τη θερινή σεζόν, το κρουαζιερόπλοιο "Horizon" θα προσεγγίζει το λιμάνι του Βόλου, κάθε δέκα μέρες, μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες.
To κρουαζιερόπλοιο "Horizon" ναυπηγήθηκε το 1990 και ανακαινίστηκε το 2012. Εχει μήκος 208 μέτρων και πλάτος 29 μέτρα. Εχει πρωτόκολλο μεταφοράς για 1.828 επιβάτες και διαθέτει 680 καμπίνες. Το κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην "Pullmantur" η οποία από το 2006 ανήκει στην "Royal Caribbean International".
To μεγάλο κρουαζιερόπλοιο θα εκτελεί το κυκλικό δρομολόγιο Πειραιάς-Μύκονος-Σαντορίνη-Χανιά-Βόλος κάθε 10 ημέρες.
Ο Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος ανέφερε ότι μεγάλες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για να εντάξουν τον Βόλο στον χάρτη τους και απέδωσε την προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου "Horizon" στις επαφές που έχει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, αλλά και τη γενικότερη διεθνή κατάσταση που επικρατεί, που είναι περισσότερο ήρεμη σε σχέση με την περυσινή καταστροφική χρονιά.
Το λιμάνι του Βόλου έχει αναλάβει τη συνεχή παρακολούθηση και εξέλιξη στα λιμάνια της Μεσογείου,που αφορούν την κρουαζιέρα.Ο Βόλος συμμετέχει στην Medcruise, δηλαδή τον φορέα των λιμένων της Μεσογείου όπου παίρνουν μέρος 69 λιμάνια.
Πάντως η κρίση που εξακολουθεί να πλήττει την γειτονική Τουρκία και η αποκοπή των τουρκικών λιμένων από την κρουαζιέρα,όπως η Κωνσταντινούπολη,η Σμύρνη,το Κουσάντασι και η Αττάλεια που έχουν τεθεί εκτός προορισμών των κρουαζιερόπλοιων,έχουν πλήξει και τις προσεγγίσεις των πλοίων στα ελληνικά λιμάνια του Αιγαίου .
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter