Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Και όμως η Ανατολική Μεσόγειος «παίζει»

Celestyal Crystal 1

Και όμως η «αγορά» της Ανατολικής Μεσογείου, παρά την συνεχιζόμενη ρευστότητα του πολιτικο-οικονομικού, και όχι μόνο σκηνικού, εξακολουθεί να διατηρεί σε ικανοποιητικά επίπεδα το ενδιαφέρον μίας μεγάλης μερίδας επιβατών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία «μία χούφτα» κρουαζιερόπλοια θα προστεθούν στον υφιστάμενο στόλο των εναπομεινάντων κρουαζιερόπλοιων που εκτελούν κρουαζιέρες σε προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου ενώ κάποια από τα θετικά σχόλια που έχουν καταγραφεί από αναλυτές του τομέα δημιουργούν προσμονή για μία καλύτερη καλοκαιρινή περίοδο. Και τούτο ελέω της στιβαρότητας που διατηρεί η ευρωπαϊκή αγορά-«πηγή» επιβατών. Ωστόσο καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσει το ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης για την διαμόρφωση των τιμών των «πακέτων» αλλά και οι πληρότητες. Οι τελευταίες εξακολουθούν να αποτελούν το «στοίχημα» που φιγουράρει «πεισματικά» στην πρώτη θέση των στοιχημάτων που έχουν τεθεί για την πορεία της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στοίχημα που εκτιμάται ότι από την έκβασή του θα επηρεαστεί και το 2019. Να σημειωθεί ότι η κρίση της περασμένης διετίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα και με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΙΜΕ επηρέασαν αρνητικά τους ελληνικούς προορισμούς και σε αριθμό προσεγγίσεων αλλά και σε αριθμό επιβατών με μία απώλεια η οποία προσδιορίστηκε στο 11% και στο 20,5% στον αριθμό των προσεγγίσεων.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter