Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Αναμένοντας τα... στοιχεία του 17

212121viking star

Η Γερμανική αγορά ως επί το πλείστον θα σηκώσει και φέτος , όπως οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν την Ευρωπαϊκή κρουαζιέρα η οποία παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη χρόνο με τον χρόνο την τελευταία 10ετία καταγράφοντας 6,7 εκατομμύρια επιβάτες το 2016. Τα στοιχεία του τρέχοντος έτους αναμένονται με ενδιαφέρον καθώς το περασμένο έτος είχε σημειωθεί στην Νότια Ευρώπη μείωση κατά 2,1% λόγω των γεωπολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και Τουρκία.

Όπως έχουν επισημάνει αναλυτές τα τελευταία πέντε χρόνια οι τέσσερις στους πέντε Ευρωπαίους επέλεξαν την Ευρώπη με τους μισούς από αυτούς να πηγαίνουν στην Μεσόγειο και στα νησιά του Ατλαντικού και το 21% την Βόρεια Ευρώπη και τη Βαλτική.

Ωστόσο το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας και οι κρουαζιέρες σε προσεγγίσεις στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη της Νότιας- Νοτιοανατολικής Ασίας ενδέχεται να τραβήξει ένα μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την διαμόρφωση των ροών της προσεχή τριετία.

Αντίστοιχα στις διοργανώσεις που έγιναν αναφορικά με την ευρωπαϊκή κρουαζιέρα το περασμένο τρίμηνο καταγράφηκε αισιοδοξία για αντιστάθμισμα των απωλειών από την ευρωπαϊκή αγορά εκ της Κινεζικής δεδομένης της αύξουσας δυναμικής του ενδιαφέροντος του εκεί κοινού για ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter