Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυπηγήσεις: Στα κρουαζιερόπλοια στρέφει το ενδιαφέρον η Κίνα

naupigeio kina

Μπορεί το «κτίσιμο» κρουαζιερόπλοιων να φαντάζει εφιάλτης για τα μη εξειδικευμένα ναυπηγεία αλλά η πρόκληση για τις Κινεζικές «γυάρδες» δεν θα μείνει αναπάντητη...

Στο συμπέρασμα αυτό κατέτειναν χθες σε συζητήσεις στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου China Cruise Shipping που διεξάγεται στη Sanya εκπρόσωποι εταιριών της παγκόσμιας κρουαζιέρας που λαμβάνουν μέρος αλλά και του ναυπηγικού τομέα.

Ο τελευταίος με την «εκρηκτική ανάπτυξη » της κρουαζιέρας στην Κίνα είδε τις παραγγελίες για όλων των μεγεθών τα κρουαζιερόπλοια να μπαίνει η μία πίσω από την άλλη με τις ευρωπαϊκές μονάδες να κατέχουν ήδη την μερίδα του λέοντα από τις παραγγελίες αυτές.

Ωστόσο οι Κινεζικές ναυπηγικές μονάδες, όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσουν προσεχώς τις νέες παραγγελίες καθώς εκτός της περίπτωσης που η Fincantieri και η Carnival Corporation με το joint venture με το China State Shipbuilding Corporation (CSSC),για την ναυπήγηση των Vista-class ships, δεν υπάρχουν άλλες παραγγελίες για κρουαζιερόπλοια εν αντιθέσει με την πληθώρα των παραγγελιών για εμπορικά σκάφη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter