Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Της... «τρελής» για κρουαζιέρες στην Κίνα

princess cruises

Της... «τρελής». Μόνο επί την συγκεκριμένη επί το ελληνικότερο φράση μπορεί να εξηγηθεί- αποδοθεί το τι θα γίνει όσον αφορά στον τομέα της κρουαζιέρας και την αναδυόμενη κινεζική αγορά επιβατών με βάση τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας. Το βασικότερο στοιχείο που εν πολλοίς προσδιορίζει τα πλάνα των εταιριών που θα «ναυμαχήσουν» για την κατάκτηση αυτής της αγοράς είναι η δεκαετία και όχι η πενταετία κατά τα μέχρι σήμερα ειωθότα στον τομέα. Και το γεγονός αυτό συνιστά μία θεαματική αλλαγή.

Οι εταιρίες που θα ναυμαχήσουν ετοιμάζουν νεότευκτα προσαρμοσμένα στην εν λόγω αγορά ή θα χρησιμοποιήσουν πλοία που έχουν καταστεί «φιλικά» προς τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αγοράς .

Μέχρι σήμερα παρούσες και έτοιμες να «ναυμαχήσουν» έχουν δηλώσει οι εξής: Carnival Corporation, Princess, Costa, Royal Caribbean Cruises China, Royal Caribbean Cruises Asia-Pacific, SkySea, MSC Cruises, Norwegian, Bohai, Diamond, Genting, Star, Dream και Hurtigruten.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Τα στοιχεία θέλουν δέκα Κινεζικά λιμάνια και έξτρα το Hong Kong, αλλά και λιμάνια σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα να αναθεωρούν τα πλέον πρόσφατα πλάνα τους καθώς η νέα τάση αφορά σε επιβατηγά πλοία και όχι φορτηγά άρα απαιτεί και λιμενικές διευκολύνσεις και ανέσεις για το κοινό και όχι για... εμπορευματοκιβώτια.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Ιαπωνία «βλέποντας» την τάση που διαμορφώνεται για κρουαζιέρες στην Νοτια- Νοτιο-ανατολική Ασία και τους εκεί προορισμούς , σύμφωνα με εκτιμήσεις σχεδιάζει να εισέλθει δυναμικά στο «παιχνίδι» λόγω του νησιωτικού της χαρακτήρα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter