Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ανεβαίνουν» οι ποτάμιες κρουαζιέρες

dounabis.medium

Δικαιολογημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι εκπρόσωποι εταιριών ποταμόπλοια των οποίων εκτελούν κρουαζιέρες σε ευρωπαϊκές ποτάμιες οδούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία φέτος καταγράφεται αύξηση ενδιαφέροντος της τάξης κοντά στο 3% και με δεδομένο ότι το περασμένο έτος η χρονικά έκλεισε με 1,4 εκατομμύρια επιβάτες. Ένα στοιχείο με ιδιαίτερη αξία που αποκαλύφθηκε στην διοργάνωση της Seatrade Europe είναι ότι ο τομέας των ποταμόπλοιων κρουαζιερόπλοιων εκσυγχρονίζεται αφού 22 νεότευκτα προστέθηκαν στο στόλο πέρσι και άλλα 17 θα προστεθούν φέτος.

Ωστόσο οι προκλήσεις για την περεταίρω ανάπτυξη του τομέα έχουν να κάνουν με την ασφάλεια πλοίων, επιβατών και ποτάμιων λιμενικών εγκαταστάσεων, το κανονιστικό νομικό πλαίσιο σε επίπεδο ΕΕ και τους επι μέρους τοπικούς κανονισμούς. Από τις συζητήσεις κατέστη σαφές ότι ο τομέας των ποτάμιων κρουαζιέρων δεν ενδιαφέρεται να επεκταθεί στις θαλάσσιες ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις περί του αντιθέτου με «μεικτές αναφορές».

Ένα άλλο στοιχείο που αφορά στον εν λόγω τομέα είναι εκείνο της ανάπτυξης νέων προορισμών σε παραποτάμιες οδούς που σταδιακά ανοίγουν και των συνεργειών που μπορεί να αναπτυχθούν με τοπικούς φορείς καθώς είναι εφικτό να συνδυαστούν ποιοτικά χαρακτηριστικά σε προορισμούς, γαστρονομία και άλλα φολκλορικά στοιχεία. Να σημειωθεί ότι τα πλεύσιμα τμήματα ποταμών της ΕΕ αλλά και παραποτάμων παρέχουν τη δυνατότητα ακόμη και για πολυήμερες κρουαζιέρες με τα ποταμόπλοια κρουαζιερόπλοια η ποιότητα των οποίων και οι ανέσεις πληρούν , ιδίως των νεότευκτων, και τους πλέον απαιτητικούς επιβάτες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter