Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Α. Στελλιάτος: Υπέρ πάντων η νομιμότητα...

stelliatos 774

Υπέρ της εφαρμογής της υφιστάμενης νομοθεσίας για το yachting στα εθνικά χωρικά ύδατα τάχθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Α. Στελλιάτος ερωτηθείς για τους συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα από το Λιμενικό Σώμα για την καταπολέμηση των παράνομων ναυλώσεων. Η πρωτοβουλία-προσπάθεια του υπουργού αρμόδιου για θέματα ναυτιλίας αλλά και του θαλάσσιου τουρισμού Π. Κουρουμπλή, δήλωσε ό κ. Στελλιάτος στον “theseanation” είναι προς την σωστή κατεύθυνση όπως προς την επίσης στη κατεύθυνση είναι και οι προσπάθειες που καταβάλει το Λιμενικό Σώμα και οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

Η Ελλάδα, είπε οκ. Στελλιάτος δεν μπορεί να είναι «ξέφραγο αμπέλι» στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού απ όπου οι νησιωτικές οικονομίες έχουν πρωτίστως, να ωφεληθούν πολλά, για να τονίσει ότι, θα πρέπει να γίνει μία συζήτηση όλων των ενδιαφερόμενων- εμπλεκόμενων στο yachting με γνώμονα την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η οποία εκτός των άλλων προβλέπει ότι αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο που επιβάλλεται σε παράνομη ναύλωση εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος τότε απαγορεύεται ο απόπλους του σκάφους. Ο συγκεκριμένος τομέας υπενθύμισε καταλήγοντας μπορεί να δημιουργήσει ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας επικαλούμενος μελέτες που έχουν εκπονηθεί, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του ΝΕΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter