Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Διπλασιασμός της ευρωπαϊκής αγοράς στη δεκαετία

cruise ship 78

Μία πρόκληση και μία ευκαιρία. Με υπολογισμένο ότι την προσεχή δεκαετία η ευρωπαϊκή αγορά της κρουαζιέρας θα έχει διπλασιάσει μεγέθη, όσον αφορά στη διακίνηση επιβατών, η πρόκληση αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Β. Αφρική. Οι προορισμοί των οποίων βρίσκονται, παρά τις προσπάθειες, στο «ψυγείο» του ενδιαφέροντος για μία μεγάλη μερίδα κοινού που δεν είναι διατεθειμένο να «προβληματιστεί» καν για θέματα ασφαλείας σε μία ζώνη όπου η πολιτικο-οικονομική, και όχι μόνο, ρευστότητα ακόμη και σήμερα είναι εξόφθαλμα προφανείς.

Με βάση τους υπολογισμούς ο σημερινός αριθμός των 6,8 εκατομμυρίων επιβατών της ευρωπαϊκής αγοράς εκτιμάται ότι το 2027 θα αγγίξει τους 11,1 εκατομμύρια επιβάτες με τις εταιρίες που διατηρούν πλοία τους στη Μεσόγειο να «αναμένουν» τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και τούτο γιατί αναλυτές υποστηρίζουν και όχι άδικα ότι οι εν λόγω προορισμοί συνδυάζουν στοιχεία πολλαπλασιαστικού ενδιαφέροντος για τους επιβάτες καθώς πέρα των ιστορικών μνημείων, ενυπάρχουν στοιχεία κουλτούρας, θρησκειών ακόμη και γευσιγνωσίας των περιοχών που θα μπορούσαν να πιάνουν τα κρουαζιερόπλοια.

Να σημειωθεί ότι στο θέμα της γευσιγνωσίας ενυπάρχει και μία σημαντική ευκαιρία για τον κλάδο των τροφοεφοδιαστών με τους «Πειραιώτες» του τομέα να δηλώνουν «ετοιμοπόλεμοι» παρά την σωρεία των προβλημάτων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελέω γραφειοκρατικών και άλλων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter