Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Ψάχνει λύση η Βενετία για τα «μεγάλα» πλοία

Venice Cruise Conjestion

Υπό εξέταση φαίνεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να βρίσκεται η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για την πλεύριση, παραβολή των μεγαλύτερης κλίμακας και μεταφορικής ικανότητας κρουαζιερόπλοιων. Το «πρόβλημα» με την πλεύριση μεγάλων πλοίων χρονολογείται καθώς διαπιστώθηκε ότι ο κυματισμός από τα απόνερα τους δημιουργούν προβλήματα σε «ευαίσθητα» κτίρια ενώ επίσης είναι γνωστό ότι έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για την αλλοίωση της εικόνας από την πλεύριση γιγαντιαίων πλοίων του τομέα που «κρύβουν» τα εγγύς κτίρια.

Από τα μέχρι σήμερα γνωστά στο τέρμιναλ των κρουαζιερόπλοιων επιτρέπεται η πλεύριση πλοίων μέχρι 96.000 τόνους. Κατώφλι που προσεχώς θα ξεπεραστεί με τα κρουαζιερόπλοια που θα πέσουν στο νερό μέσα στο τρέχον και το επόμενο έτος.

Φέτος το λιμάνια αναμένει 473 προσεγγίσεις και 1,4 εκατομμύρια επιβάτες ποσοστό που είναι ελαφρώς μικρότερο του 2016 με τις προβλέψεις για το 2018 να είναι κοντά σε αυτές του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά στους γίγαντες του τομέα υπό συζήτηση, βρίσκονται πολλές προτάσεις για την δημιουργία λιμένα εκτός της λιμενολεκάνης της Βενετίας, που δεν έχει καταλήξει.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter