Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Και η Λισαβόνα στη «μάχη» του homeport

lisavona krouaz

«Σκληρή» όπως όλα δείχνουν θα είναι η μάχη μεταξύ Μεσογειακών λιμένων που προσβλέπουν στην ανάπτυξη του homeport για κρουαζιερόπλοια που εκτελούν πλόες στη Μεσόγειο αλλά και πέραν αυτής και σε προορισμούς νησιωτικών συγκροτημάτων του Ατλαντικού αλλά και της Δυτικής Αφρικής. Στη «μάχη» είναι έτοιμο να «ριχτεί» και το λιμάνι της Λισαβόνα το οποίο και θα αναμετρηθεί με τα Ιταλικά λιμάνια αλλά και τον ταχέως ανερχόμενο στην ανατολική Μεσόγειο λιμένα του Πειραιά.

Η Λισαβόνα στην παρούσα φάση επιχειρεί να «εκμεταλλευτεί» τα προβλήματα στο ανατολικό πέταλο της Μεσογείου αλλά και την μεταστροφή των εταιριών της κρουαζιέρας σε προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου φιλοδοξώντας να «κατακτήσει» μέρος της «πίτας» της αγοράς που ως γνωστόν «μίκρυνε» καθώς Ασιατικοί προορισμοί αλλά και προορισμοί της Καραϊβικής παλαιοί και νέοι έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον.

Ισχυρό «χαρτί» για τη Λισαβόνα το νέο κατασκευασμένο state-of-the-art building που θα είναι αφιερωμένο στην κρουαζιέρα και το οποίο τίθεται σε λειτουργία λίαν προσεχώς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter