Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επί τάπητος θέματα κρουαζιέρας και yachting στο 4ου Posidonia Sea Tourism Forum

kouroublis posidonia 554JPG

Γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και η γενικότερη οικονομική συγκυρία, φαίνεται να είναι οι δύο παράγοντες που επηρεάζουν τον θαλάσσιο τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα της Ελλάδας.

Νωρίτερα σήμερα και ενόψει του 4ου Posidonia Sea Tourism Forum που είναι αφιερωμένο στο yachting και την κρουαζιέρα φορείς που θα συμμετάσχουν αναφέρθηκαν στη σημασία της διοργάνωσης ενώ έδωσαν περιληπτικά στίγμα του προβληματισμού επί του οποίου θα διεξαχθούν οι συζητήσεις στο διήμερο του Forum.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες του υπουργείου Ναυτιλίας και Τουρισμού για την ανάπτυξη και των δύο τομέων του θαλάσσιου τουρισμού, ενώ αποκάλυψε ότι το υπουργείο στο πλαίσιο των θεμάτων της λιμενικής πολιτικής εξετάζει το ενδεχόμενο να έρθει σε συνεννόηση με εταιρείες της κρουαζιέρας, ώστε πέραν της ανάπτυξης του home porting στον Πειραιά να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον από αυτές σε λιμάνια της νησιωτικής και όχι μόνο χώρας όπου αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τα κρουαζιερόπλοια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter