Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Ρότα αυστηροποίησης των κανονισμών ασφαλείας βάζουν οι ΗΠΑ

Carnival vista1

Έχουν ξεκινήσει είδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεργασίες σε ανώτατο επίπεδο στις ΗΠΑ για την επανεξέταση-επικαιροποίηση με σαφή τάση αυστηροποίησης των κανονισμών ασφαλείας που αφορούν στον τομέα της κρουαζιέρας.

Η δρομολόγηση πλοίων με υπερδιπλάσιες δυνατότητες φιλοξενίας επιβατών και του αναλογούντος πληρώματος έχει δημιουργήσει προβληματισμό στους ειδικούς τόσο σε θέματα διάσωσης, τις υγειονομικές αρχές αλλά και τις λιμενικές που με βάση τα νέα δεδομένα θα πρέπει να επανεξετάσουν το Cruise Vessel Security and Safety Act (CVSSA).

Το οποίο και δέχθηκε βελτιώσεις τελευταία φορά το 2010. Η εν λόγω κινητικότητα εκτιμάται ότι θα συμπαρασύρει και το νομικό πλαίσιο μέχρι και του σημείου που θα αφορά τελέσεις εγκληματικών ή άλλων έκνομων πράξεων εν πλω αλλά και σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστάσεων με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των επιβατών αλλά και την άμεση και ορθή αντιμετώπιση από τις αρχές όλων των περιστάσεων που μπορεί να προκύψουν.

Σε παγκόσμια κλίμακα ο προβληματισμός για την ασφάλεια των επιβαινόντων σε όλο και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια δεν είναι κάτι που καταγράφεται για πρώτη φορά, απασχολεί τις αρμόδιες επιτροπές του ΙΜΟ για τα επιβατικά πλοία αλλά και τις κατά τόπους αρχές κρατών σε προορισμούς των οποίων «πιάνουν» κρουαζιερόπλοια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter