Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: «Κινεζο-Κινεζική»… παρουσία στο Αιγαίο

Celestyal Crystal 1

Από την μία πλευρά η COSCO και η εκπεφρασμένη διάθεσή της δια μέσω του ΟΛΠ να επενδύσει στον τομέα της κρουαζιέρας ισχυροποιώντας την επενδυτική παρουσία της σε υποδομές του τομέα της κρουαζιέρας και από την άλλη η «καταπλέουσα» Κινεζική επενδυτική συμμετοχή στην Celestyal Cruises θα αλλάξει το τοπίο της κρουαζιέρας στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Ν» η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Celestyal Cruises ( το 49% κατέχει Γερμανική τράπεζα) έχει φτάσει στην τελευταία φάση και αναμένεται πλέον να οριστικοποιηθεί και το τυπικό μέρος προκειμένου ο έλεγχο της να περάσει εξ ολοκλήρου στον Κινεζικό επενδυτικό όμιλο και να προχωρήσει το κτίσιμο δύο νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων με μεγέθη που είναι προσδιορισμένα για νησιωτικούς προορισμού στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Η «θεαματική» είσοδος των κινέζων στον τομέα της κρουαζιέρας εκτιμάται ότι εκτός του να προσδώσει νέα δυναμική στον τομέα θα εκτινάξει στα ύψη τον ανταγωνισμό στο Αιγαίο και γενικότερα στο ταραγμένο «πέταλο» της ανατολικής Μεσογείου όπου στο πρόσφατο παρελθόν προορισμοί λειτουργούσαν ελκυστικά για τον παγκόσμιο κοινό της κρουαζιέρας.

Οι Κινεζικές κινήσεις , που κατά τους επαΐοντες είναι «απόλυτα μετρημένες» σε όλα τα επίπεδα φαίνεται να έχουν εξασφαλισμένη τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία δεδομένου ότι η ανάπτυξη της Κινεζικής οικονομίας και συνακόλουθα του βιοτικού επιπέδου της Κίνας θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να απολαύσουν τις χάρες του τουρισμού και ειδικότερα της κρουαζιέρας.

Άλλωστε το γεγονός ότι ο τομέας σε παγκόσμια κλίμακα έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην «αγορά» της Κίνας δεν μπορεί να διαλάθει της προσοχής και του πλέον αδαούς στις τακτικές του τουρισμού και της στόχευσής του σε αναδυόμενες αγορές. Μάλιστα σε πρόσφατες συζητήσεις που πυροδότησε φορέας που εξειδικεύεται στην κρουαζιέρα έγινε λόγος για τις αγορές της Ασίας με επίκεντρο την κίνα.

Να σημειωθεί ότι η Celestyal Cruises, πέραν των άλλων, έχει επενδύσει σημαντικότατα στην ανάπτυξη συνεργιών στους προορισμούς που «πιάνουν» τα κρουαζιερόπλοιά της σηματοδοτώντας στην πράξη την έναρξη ενός νέου ορίζοντα για τον οποίο εμπειρογνώμονες, που ο αριθμός τους προσμετράτε στα δάκτυλα του ενός χεριού, έχουν τονίσει τη σημασία του για τις τοπικές οικονομίες της χώρας αλλά και γενικότερα για το ευρύτερο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στο θαλάσσιο τουρισμό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter