Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Σύννεφα στην Αν. Μεσόγειο

krouaziera krouazieroploia limani peiraia olp

Εξαιρετικά θετικοί μεν οι οιωνοί για την από Ελλάδος συντελούμενη κρουαζιέρα σε προορισμούς του Αιγαίου και όχι μόνο, προβληματισμός δε για την διάρκεια της πολιτικοοικονομικής αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Μόλις χθες ο Πρόεδρος της Cosco, Xu Lirong ανακοίνωσε από του Πειραιώς την πρόθεση της εταιρείας να ανεβάσει σταδιακά στα 3 εκατ. τους επιβάτες που διακινούνται δια του λιμένα του Πειραιά με κρουαζιερόπλοια, αριθμός εξαιρετικά σημαντικός σε βαθμό τέτοιο, που πιθανόν να απειληθούν οι πρωτοκαθεδρίες άλλων λιμανιών της Μεσογείου, τα οποία εξειδικεύονται μεταξύ των άλλων και στον τομέα της κρουαζιέρας.

Η μόνη διαφορά του Πειραιά σε σχέση με τα άλλα λιμάνια που αποτελούν κόμβους κρουαζιέρας σε Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, είναι το «ισχνό» δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών και δη του συνδυασμού του τρένου με το κρουαζιερόπλοιο αλλά και της γειτνίασης των άλλων terminals με αεροδρόμια.

Ωστόσο όπως αφέθηκε να εννοηθεί, οι Κινέζοι που θα έρχονται στην Ελλάδα για να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοια, θα έρχονται με ειδικές πτήσεις και μαζικά θα μεταφέρονται προς το λιμάνι του Πειραιά από το «Ελ. Βενιζέλος» κατά κύριο λόγο με επιβατικά λεωφορεία.

Όσον αφορά το πολιτικοοικονομικό σκηνικό της Αν. Μεσογείου από τα μέχρι τούδε στοιχεία έχει καταστεί σαφές, ότι υπάρχει μια φοβία σε ένα μεγάλο μέρος του πελατειακού δυναμικού, καθώς η αστάθεια στο ενδεχόμενο τρομοκρατικών πράξεων και άλλων έκνομων ενεργειών έχει στρέψει το ενδιαφέρον προς τη δυτική Μεσόγειο αλλά και σε προορισμούς εκτός Ευρώπης.

Το οξύμωρο στην υπόθεση με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων οργανισμών είναι ότι η Ελλάδα κι οι ελληνικοί προορισμοί σε Αιγαίο και Ιόνιο χαίρουν υψηλότατης δημοφιλίας, με αποκορύφωμα τη δημοφιλία που έχουν αποκτήσει ελληνικοί προορισμοί στη Κίνα.

Όπου τα νησιωτικά συγκροτήματα του Αιγαίου, αποτελούν τις top επιλογές Κινέζων τουριστών.

Η περίοδος για το 2017 θεωρείται εξελίξιμη ως προς την βελτίωση των προθέσεων των τουριστών να επισκεφτούν ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς ενώ καταγράφεται και έκδηλη αισιοδοξία για το 2018 καθώς θα έχουν συντελεστεί αρκετά τουριστικά events ανά την Ευρώπη όπου η Ελλάδα θα είναι παρούσα.

Πράγμα το οποίο κατέστησε σαφές η Cosco πολύ προ της κατακύρωσης του γνωστού διαγωνισμού με την από κοινού υποστηρικτική παρουσία της στην τουριστική έκθεση του Μαϊάμι όπου ο κύριος λόγος περιστρέφεται γύρω από την παγκόσμια κρουαζιέρα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter