Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έλ. Κουντουρά: Εθνική στρατηγική και για την κρουαζιέρα

cpt Xu Lirong kountoura

Εγκαινιάζεται αυτή την ώρα η νέα προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά, η οποία είναι αφιερωμένη στην κρουαζιέρα.

Αυτή την ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλ. Κουντουρά, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό και την κρουαζιέρα, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή λόγω των κρίσεων που σοβούν στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και το Αιγαίο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Cosco, Xu Lirong, ανακοίνωσε πριν από λίγο εκθέτοντας τους στόχους της Cosco, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας ότι σε πρώτη φάση θα γίνουν ενέργειες ώστε οι διακινούμενοι επιβάτες να φτάσουν το 1,5 εκατ. με στόχο να γίνουν 3 εκατ.

Παρόντες επίσης ήταν o κ. Μώραλης Ι., Δήμαρχος Πειραιά, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας Σ., o Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γαβρίλης Γ., βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Το έργο ολοκλήρωσε επιτυχώς η ΤΕΚΑΛ ΑΤΕ σε συνεργασία με τη Ναυτιλιακή Τεχνοδομική μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

Το έργο κατασκευάστηκε με πλωτά κιβώτια οπλισμένου σκυροδέματος και δίνει μια επιπλέον θέση πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων άνω των 250 μέτρων αφού έχει μήκος 284μ. και βάθος -11 ενώ ο χερσαίος χώρος είναι 8,415 τ.μ. Έτσι οι συνολικές θέσεις παραβολής για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων διαμορφώνονται σε 10 (ανάλογα του μεγέθους των πλοίων).

Στο πλαίσιο της νέας σύμβασης παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΟΛΠ Α.Ε. πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά από μεγάλα επενδυτικά έργα τα οποία πρόκειται να καταστήσουν το λιμάνι του Πειραιάτο κορυφαίο λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου.

* Δήλωση Ι. Μώραλη στα εγκαίνια του νέου προβλήτα κρουαζιέρας

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά.

Τον προβλήτα εγκαινίασαν η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά και ο Πρόεδρος της China COSCO Shipping Corporation Limited κ. Captain Xu Lirong.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε επίσης ο διευθύνων Σύμβουλος Captain Fu Chengqiu και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Κάθε επένδυση που γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά, κινείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου και για το λιμάνι και για την πόλη μας. Ο νέος προβλήτας για μεγάλα κρουαζιερόπλοια είναι πολύ σημαντικός, επαναλαμβάνω όμως, ότι οι επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά - αυτές που αναμένεται να γίνουν τα επόμενα χρόνια και όσες υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια - μόνο θετικό πρόσημο έχουν για την πόλη του Πειραιά.

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και παρά την όποια άποψη μπορεί να έχει ο καθένας για τον τρόπο της ιδιωτικοποίησης, πρέπει να κοιτάμε το αύριο. Θεωρώ ότι το αύριο είναι αισιόδοξο.

Οι νέοι επενδυτές του λιμανιού έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση των λιμανιών. Λένε ότι θέλουν να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά, το μαργαριτάρι της Μεσογείου και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο, είναι οι επενδύσεις στο λιμάνι, στη χερσαία λιμενική ζώνη, να έχουν θετική επίδραση και στον Δήμο Πειραιά, αλλά και στους όμορους Δήμους.

Αυτό θα είναι μια επιτυχία, η ανάπτυξη δηλαδή του λιμανιού, να φέρει ανάπτυξη και στις πόλεις μας και στους δημότες, κάτι το οποίο πιστεύω πως μπορεί να γίνει».

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter