Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλλάζει ο χάρτης της κρουαζιέρας στο Αιγαίο

oasis2

Το τρίπτυχο τρομοκρατία, αποτυχημένο πραξικόπημα αλλά και το τρίμηνο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έθεσε την Τουρκία ο Ερντογάν, αλλάζουν προσωρινά το χάρτη της κρουαζιέρας στο Αιγαίο και δη των προσεγγίσεων σε τουρκικά παράλια. Σχεδόν στην πλειοψηφία τους οι διεθνείς εταιρείες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων έχουν αρχίσει να ενημερώνουν τους τουριστικούς πράκτορες αλλά και το επιβατικό τους κοινό για τον επανακαθορισμό των προγραμμάτων τους με ορίζοντα το προσεχές τρίμηνο (Αύγουστος – Οκτώβριος) δηλαδή της περιόδου όπου κλείνει την κρουαζιέρα.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι ουδείς εκ των επιβατών όπως προκύπτει από τις τελευταίες ενημερώσεις είχαν διάθεση να βρεθούν σε ένα «δύσκολο» περιβάλλον όπου η ασφάλεια είναι «όρος σχετικός» πλέον με ότι αυτί συνεπάγεται.

Να θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν με την έναρξη της αραβικής άνοιξης και της ρευστοποίησης του σκηνικού στην ανατολική Μεσόγειο τα κρουαζιερόπλοια είχαν αλλάξει προορισμούς φέρνοντας στο προσκήνιο τη δυτική Μεσόγειο.

Από την μέχρι τώρα εκτίμηση φαίνεται ότι πρόσκαιρα θα ευνοηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην ελληνική επικράτεια όπου τα κρουαζιερόπλοια θα πιάνουν αντί των απέναντι τουρκικών ακτών.
Φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού αλλά και κύκλοι των παραγωγικών τάξεων των νησιωτικών συγκροτημάτων, σημείωναν με νόημα ότι η ευκαιρία αυτή δε θα πρέπει να χαθεί καθώς πολλοί από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων φαίνεται να «αγνοούσαν» τις ομορφιές των ελληνικών νησιών από τα οποία μέχρι τώρα διέρχονται με τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Και τούτο γιατί λόγω της κατάστασης η παράταση της παραμονής των πλοίων σε αυτά, παρέχει μεγαλύτερη ευχέρεια στους επιβάτες να γνωρίσουν τα θετικά των νησιών.
Να σημειωθεί τέλος ότι λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων και του ρευστού σκηνικού και οι αεροπορικές εταιρίες έχουν αρχίσει να προϊδεάζουν για σημαντική μείωση των κερδών τους εξαιτίας της ακύρωσης πακέτων πτήσεων τσάρτερ και όχι μόνο από προορισμούς οι οποίοι πλέον δεν διατηρούν τα κριτήρια ασφαλείας για τους τουρίστες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter